Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag är inte så sportintresserad, det är mest musik för min del”

I somras var han en flitigt anlitat gäst i bland annat ”Allsång på Skansen”, ”Lotta på Liseberg”, ”Rockbjörnen” samt ”Världens barn-galan”.

Annons

På söndag spelar Ulrik Munther på Östersunds skidstadion i samband med världscuptävlingarna i skidskytte.

– Det känns väldigt roligt att jag har kommit i gång och börjat arbeta, det är så kul att få möjligheten att göra det, säger han.

Ulrik Munther vann ”Lilla Melodifestivalen” 2009 med låten ”En vanlig dag”. 2010 skrev han på skivkontrakt för Universal och i år släppte han debutalbumet ”Ulrik Munther”. Epitetet barnstjärna har han börjat tvätta bort genom nomineringarna till Rockbjörnen: ”Årets manliga liveartist” och ”Årets genombrott”.

Under hösten har han varit ute på turné.

– Just nu är det mycket spelningar, signeringar och promotions. Det är fullt upp och lite ledig tid. Men det blir en slags vardag – att träffa fans, spela och sitta hemma med gitarren, säger han.

För att kunna satsa fullt ut har han tagit ett år ledigt från gymnasiet.

– Jag är borta väldigt mycket och jag kände att jag inte ville börja tacka nej till förfrågningar, säger han.

Musiken kom tidigt i UIrik Munthers liv.

– Jag har hållit på med musik sedan jag var liten, jag fick en synt av mor och far när jag var 3 år, sedan fortsatte jag och började spela piano när jag var 8. Sedan blev det gitarr och jag började skriva låtar och sjunga, säger han.

Söndagens spelning blir samtidigt första gången han besöker länet.

– Jag har varit på en del ställen när jag spelat, men jag har inte varit runt och rest så mycket, säger han.

Vad tycker du om skidskytte?

– Jag är inte så sportintresserad, det är mest musik för min del, men jag har sett det när det har varit skidskytte på OS.