Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag är lite förvånad"

Jesper Eliasson lämnade Jämtland för Solna, som drog sig ur Basketligan. Ny klubb blir istället Sundsvall.
–Jo, jag är lite förvånad, säger Torbjörn Gehrke.

Jämtlandscoachen var i kontakt med Jesper Eliasson för två veckor sedan. Då fick han veta att Eliasson prioriterade att få vara kvar i Stockholmsområdet.

Därför blev Gehrke överraskad när han i stället skrev på för Sundsvall – Jämtlands ärkerival.

– Det här är inte min business och egentligen en icke-fråga, men visst är jag förvånad. Samtidigt kanske han inte hade så många andra alternativ när Solna drog sig ur.

Jämtlands headcoach, å sin sida, hade heller inte så mycket att erbjuda Jesper Eliasson.

– Vi har redan tre och en "halv" spelare på den positionen, så det finns inga tunga minuter kvar. Det mesta av min budget är dessutom förbrukad. Jag är väldigt nöjd med Markus (Molenius) och Srdjan (Vukovic) som ska ersätta Jesper.

Jesper Eliasson har skrivit ett tvåårskontrakt med Sundsvall.

– Han är en ödmjuk kille som alltid jobbar hårt, säger coachen Tommie Hansson, som känner Eliasson väl efter att ha coachat honom flera år i U20-landslaget.

– Han är en mycket intelligent basketspelare som gör mycket i det tysta. Han spelar bra försvar, är en mycket bra returtagare och är väldigt rörlig i anfall med bra händer nära korgen. En riktig lagspelare helt enkelt.

Den 21-årige powerforwarden snittade i fjol 7.1 poäng och 4.5 returer på drygt 20 minuters speltid i Jämtland.

– Att han gör 7,1 poäng med 62,2 procents skytte på tvåpoängare visar att det är en effektiv spelare. Jesper är också en ödmjuk kille som alltid jobbar hårt och sätter laget i första hand. Han kommer att bli en favorit i Sundsvalls sporthall, säger Tommie Hansson.

Under tiden jobbar Jämtland vidare med sitt lagpussel. Nio spelare är presenterade och i veckan blev det klart med ett tionde namn.

Det handlar om en tre-tvåa på runt 195-96 cm. En tuff och fysiskt stark skytt som spelat i USA och som själv kontaktade Jämtland.

– Jag hade räknat med Stefan (Zivkovic) som dubbellicensspelare (både ligan och division 1), men när han väljer att sticka utomlands dök den här spelaren upp. Han är tyvärr för gammal för att ha dubbellicens, men det är en mycket smart och bra spelare.

Parallellt jagar Torbjörn Gehrke en elfte spelare, en powerforward. En tolfte spelare kan bli en komboguard, kanske Hannes Widell.

– Vi ska prata med Hannes och vi hoppas att han är redo att börja träna med oss i agusti, menar Gehrke.

Mikael Jönsson är också högaktuell för ligalaget.

– Där vill både han och vi avvakta. "Mike" vill spela med de bästa och det tycker jag är en härlig inställning. Samtidigt vet vi inte hur mycket speltid han kan få i ligan. Det är kanske bättre att han spelar i division 1-laget och blir en bärande faktor där.