Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag är missnöjd med andra halvlek"

Missade chanser i första halvlek och en väldig nivåsänkning i andra halvlek fällde ÖFK.
– Jag är missnöjd med hur vi spelade efter paus, menade Graham Potter om 1–2 mot Assyriska.

Annons

ÖFK avslutade årets hemmaspel med kanske årets blekaste insats. Det var tandlöst och energifattigt och Assyriska förtjänade segern.

När det skulle avgöras efter paus var det Assyriska som växte i spelstyrka. Det var gästerna som tog löpningar utan boll, som fyllde på framåt, som vann närkamper.

– Vi gjorde en väldig bra första halvlek, med bra mod när vi hade bollen och bra kontroll. Jag var missnöjd att vi kom in med 0–0 i halvtid. Men sedan var vi inte alls bra i cirka 20 minuter i början av andra halvlek. Då var Assyriska klart bättre, sa Graham Potter.

ÖFK-tränaren var som vanligt lugn och välbalanserad och konstaterade kort att hans lag inte nådde rätt nivå.

– Vi gjorde inte tillräckligt för att vinna matchen. Samtidigt krigade Assyriska för sina fotbollsliv.

Hur stor roll spelade motivationsfaktorn in för resultatet?

– Jag tycker inte att det påverkade. Vi är proffsiga och vill vinna. Jag hatar att förlora. Vi såg i först halvlek hur gärna vi ville vinna. Då krigade vi verkligen.

– Samtidigt har vi inte kniven på strupen som Assyriska har. Det är bara att gratulera dem.

Kollegan Azrudin Valentiz var desto gladade. Han började med att berömma ÖFK för deras fina och utvecklande spel. Sedan berättade han hur Assyriska kunde vända en svag första runda till seger.

– Östersund är ett svårt lag att spela mot eftersom de ändrar så mycket. Man måste alltid ha tre olika varianter för att möta deras uppställning.

Valentiz sa att Assyriska hade haft tur i första halvlek som klarade sig undan baklängesmål. Chanser för Emir Smajic och Alex Dyer hade kunnat resultera, liksom Douglas Bergqvists skott som tog i stolpen.

Totalt sett då, var det en taktiskt väl genomförd match?

– Nej, inte i första halvlek. Vi var missnöjda och ändrade i paus. Vi ville få in snabbare spelare som kunde försvara bättre och fylla på mer framåt.

Ändringarna gav frukt direkt. Assyriska trampade gasen i botten från start i andra halvlek och förtjänade både 1– och 2–0-målen – även om ÖFK och Luka Peric bjöd lite på 0–2 genom att tappa bollen på mittplanen.

Båda målen kom på direktskott av Fuan Hysenin efter pass från snabbe Christopher Brandeborn. ÖFK:s debuterande keeper Haraldur Björnsson sträckte sig i hela sin längd vid båda skotten, men nådde inte.

Hemmalaget fick en biljett tillbaka i matchen när Moons snygga inspel trycktes in av Emir Smajic till 1–2. Den förväntade hemmapressen uteblev dock och Assyriska kunde enkelt kontrollera matchen in i mål.

– Det går inte att slappna av i Superettan. Då straffas man direkt. Vi gjorde en mycket bra första halvlek, men hade en dålig kvart i andra och slarvade i försvaret. Då gjorde Assyriska två mål, sa Emir Smajic.

Assyriska fick in snabbhet i laget till andra halvlek – håller du med?

– Ja, de kom ut bra och visade att de är bättre än vad tabelläget säger. Det är inte lätt att spela mot Assyriska. De har många bra spelare.

Emir Smajic gjorde sitt sjunde mål i år och det kan vara en siffra som får bättre klubbar att höra av sig.

– Det kan hända snabba saker i fotboll. Jag hoppas vara kvar här, men man vet aldrig.