Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag beslutar inte själv om kulturhuset

Annons

Det är säkert fler än Bosse Svensson (C) som inte har klart för sig vilka befogenheter jag som kommunstyrelsens ordförande har. Det är nämligen väldigt få beslut som jag ensam har rätt att ta.

Kulturhusutredningen har letts politiskt av sju politiker (en C, en MP, en V, två M och två S).

Kommunstyrelsen beslutade om vad som skulle utredas samt vilka politiker som skulle ansvara för utredningen.

Vi sju var eniga om allt förutom placeringen av konserthallen/kulturhuset där Pär Jönsson (M) hade avvikande mening. Moderaterna var alltså oeniga om det.

Den 28 augusti beslutade därför kommunstyrelsen med elva röster mot fyra att godkänna utredningen och gå vidare med Östersunds bibliotek-alternativet. Den som vill läsa utredningen hittar den på Östersunds kommuns hemsida.

Jag hoppas verkligen att det inte på grund av att några inte satt sig in i utredningen nu blir stopp i processen. I den flerårsplan för investeringar 2015–2017 som C, MP och S tagit fram och mbl-förhandlat med arbetstagarnas organisationer, finns 100 miljoner avsatt 2017 .

Därför kommer jag efter valet att bjuda in samtliga partier till ett möte där vi går igenom allt det utredningsmaterial som tagits fram. Min förhoppning är att det inte blir förhalningar och förseningar nu utan ett fortsatt lika konstruktivt, gemensamt arbete som hittills.

AnnSofie Andersson (S)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel