Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag blev fullständigt kall av beskedet"

Leif Widegren prisades på fotbollsgalan.

Efteråt fick han en kram han aldrig kommer att glömma.

– John-Rune och jag stod och pratade länge. Det känns så overkligt. Jag blev fullständigt kall när jag fick beskedet i morse, säger han.

Både ÖDFF och Ope IF samlas i kväll på varsitt håll i Östersund för att minnas John-Rune Wikén. Ope har ordnat så att en präst är på plats där minnestunden äger rum. ÖDFF har också personal från Svenska Kyrkan på plats vid sin minnesceremoni.

– Vi träffas från 18.30 för att minnas och prata om John-Rune. Han har betytt väldigt mycket för de spelare han har haft genom åren, och jag lärde känna honom som en väldigt öppen och tillmötesgående person, säger Hans-Olov Johansson, ordförande i ÖDFF.

John-Rune Wikén har länge varit en omtyckt person och tränare i fotbollsjämtland.

– Jag lärde känna John-Rune Wikén redan under tiden i Myssjö-Oviken. Det är en fotbollskollega som man har känt i alla år. En av otroligt omtyckt person och en av de mest sociala personerna du kan träffa.

Deras sista möte blev på fotbollsgalan i lördags.

– John-Rune kom fram och gav mig en stor kram efter att jag fått stipendiet från fotbollz.se. Det är overkligt att det kan gå så fort. Jag förstår det inte.

– Just nu känner jag bara en sådan otrolig sorg. Det är en tragik för hans anhöriga. Jag tänker också på alla spelare han har haft – på tjejerna i Ope och även i ÖDFF. Det är så sorgligt.