Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag blev fullständigt kall av beskedet"

Leif Widegren prisades på fotbollsgalan.

Efteråt fick han en kram han aldrig kommer att glömma.

– John-Rune och jag stod och pratade länge. Det känns så overkligt. Jag blev fullständigt kall när jag fick beskedet i morse, säger han.

Annons

Både ÖDFF och Ope IF samlas i kväll på varsitt håll i Östersund för att minnas John-Rune Wikén. Ope har ordnat så att en präst är på plats där minnestunden äger rum. ÖDFF har också personal från Svenska Kyrkan på plats vid sin minnesceremoni.

– Vi träffas från 18.30 för att minnas och prata om John-Rune. Han har betytt väldigt mycket för de spelare han har haft genom åren, och jag lärde känna honom som en väldigt öppen och tillmötesgående person, säger Hans-Olov Johansson, ordförande i ÖDFF.

John-Rune Wikén har länge varit en omtyckt person och tränare i fotbollsjämtland.

– Jag lärde känna John-Rune Wikén redan under tiden i Myssjö-Oviken. Det är en fotbollskollega som man har känt i alla år. En av otroligt omtyckt person och en av de mest sociala personerna du kan träffa.

Deras sista möte blev på fotbollsgalan i lördags.

– John-Rune kom fram och gav mig en stor kram efter att jag fått stipendiet från fotbollz.se. Det är overkligt att det kan gå så fort. Jag förstår det inte.

– Just nu känner jag bara en sådan otrolig sorg. Det är en tragik för hans anhöriga. Jag tänker också på alla spelare han har haft – på tjejerna i Ope och även i ÖDFF. Det är så sorgligt.