Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag blev kär i "The winner takes it all"

För att fira 40-årsjubileet av att Abba vann Eurovision i Brighton, sätts nu en officiell Abba-kör ihop. Isabelle Pedersen från Östersund är en av de utvalda sångarna.

I slutet av förra året efterlyste Abba The Museum sångare till en kör, och över 450 bidrag kom in. De sjöng "Thank you for the music", och 120 personer valdes ut för att vara med på live audition i Stockholm.

Till kören – Abba the choir – som blir den enda officiella Abba-kören blev slutligen 49 personer utvalda – däribland Isabelle Pedersen, 30 år, från Östersund.

– Det var av en slump som jag såg att de sökte och tänkte att det kan ju vara skitkul att sjunga Abba, så jag skickade in ett klipp och fick komma dit.

Varför ville du vara med i kören?

– Jag har tänkt länge på att jag vill sjunga i en kör, och det verkade som att här kören kunde bli bästa grejen. Det blir nog häftigt att sjunga på jubileet.

Hur ser din relation till Abba ut?

– Jag har sjungit mycket Abba, bland annat i ett Abba-tributeband. Abbas musik har alltid legat bra rent sångmässigt för mig. Mitt första minne är från när jag var 12 år och fick höra "The winner takes it all" – jag blev kär i den låten. Man blir skitglad av deras musik.

Vad har du för kör-erfarenhet?

– Jag har sjungit i kör under hela uppväxten när jag bodde i Östersund. Men nu är det länge sedan jag var med i en vanlig kör.

Kören ska uppträda i samband med jubileet, blir det fler framträdanden?

– Ja, det blir det. Men jag vet inte hur mycket jag får berätta just nu.

Hur ser dina planer ut i övrigt inför sommaren?

– Just nu spelar jag in en skiva med artisten Monty, det blir hans sjätte skiva. Dessutom pluggar jag och till sommaren har jag några fotojobb inbokade på bröllop, och på några av dem ska jag dessutom sjunga - så det är extra nervöst.

Bakom Abba the choir står Abba The Museum, för att fira Abbas vinst i Brighton 6 april 1974 i Eurovision Song Contest, då bandet också fick sitt internationella genombrott.

Körledare är Karin Bäckström, till vardags musiklärare på Adolf Fredriks musikklasser och med nyskrivna arrangemang av Göran Arnberg. Göran har ett mångårigt förflutet som Benny Anderssons notskrivare och arrangör och är medlem i Benny Anderssons orkester.