Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag får kärlek från många håll"

Hon har aldrig åkt skidor, säger sig få kärlek från många håll och har just nu en fullbokad kalender.
Åreaktuella Ace Wilders karriär tog verkligen fart när hon kom tvåa i Melodifestivalen.
– Jag fick tre minuter att visa en jättepublik vem jag är. Det är det bästa som kan hända en artist, säger Ace Wilder.

På fredag, 11 april, står Ace Wilder på Byggets scen för att bjuda på en 30 minuters lång show . Självklart med hiten "Busy Doin´Nothin´".

– Jag är sjukt laddad. Folk jag känner älskar att åka till Åre och kommer alltid hem med roliga historier. Jag förväntar mig att det ska bli roligt. Det kommer att bli en riktig popshow. Jag har två dansare och en DJ med mig och vi kommer att ha skitkul på scen, säger Ace Wilder.

Har du varit i Åre tidigare?

– När jag var väldigt liten. Min mormor hade ett hus där, men jag kommer inte ihåg något.

Kommer du att ta någon tur i backen med skidorna?

– Jag har aldrig åkt skidor i hela mitt liv. Min mamma åker skidor och hon säger att jag skulle prova för jag skulle nog gilla det, men jag har inte vågat än. Man har ju hört historier om folk som åker in i träd och så.

– Det tråkiga med turnélivet är väl att man inte hinner se så mycket. Det blir nog bara att vi åker upp till Åre, jobbar och sedan vidare.

31-åriga Ace Wilder, eller Alice Gernandt som hon egentligen heter, bor i Stockholm och bestämde sig 2012 för att satsa på en solokarriär. En karriär som verkligen tog fart då hon var med i Melodifestivalen med låten "Busy Doin´Nothin´". Finalen i början av mars blev en riktig rysare där Sanna Nielsen, med "Undo", vann, endast två poäng före Wilder.

– Jag är faktiskt jätteglad för andraplatsen. Innan fick jag hela tiden höra att ingen trodde på mig, men en andraplats är verkligen jättebra. Jag är så glad och tacksam för att jag fick chansen att vara med, chansen att visa upp vem jag är. Innan Melodifestivalen var jag låtskrivaren som hade lite spelningar. Nu är det fullspäckat schema.

Hur ser din publik ut?

– Svårt att säga. Jag får kärlek från många håll. Jag har fått så många fina brev efter Melodifestivalen.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Jag älskar att bara sitta framför tv:n och hänga med vänner och kolla på skit. Sådant som man inte borde erkänna att man tittar på. Just nu är jag helt besatt av "The Real Housewives of New Jersey".

Vem är Ace Wilder, om du får tre ord att beskriva dig själv med?

– Oj va svårt. Jag tycker jag är rolig, har glimten i ögan och... ja jag är bara bäst.