Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag funderar på att ställa till med en skandal"

Puckelpist är sporten som för många bara är intressant vart fjärde år. Men de aktiva vill förstås att det ska bli mer uppmärksamhet.

– Jag funderar på att ställa till med en skandal. Då skrivs det mer om oss, säger Lundvig Fjällström och skrattar.

Det är Åreåkarna Per Spett och Ludvig Fjällström som ska försvara de svenska färgerna i puckeln i berget Rhosa Khutor på måndagskvällen.

Spett jagar medalj medan Fjällström är här för att i första hand är med för att se och lära.

– Det är fantastiskt att få vara här och insupa den olympiska känslan. Men de stora förhoppningarna får vi ha på Per. Jag får nog vänta fyra år. Att nu stå i skuggan av Per passar mig rätt bra, säger Ludvig Fjällström.

Per Spett är 28-åringen med jätteskägget som gör sitt tredje OS och nu siktar han på medalj trots att han dragits med ryggproblem.

– Det är klart att det är bra med den rutin jag har att gå in i ett nytt OS. Om jag gör mitt jobb så har jag medaljchans. Det vet jag om. Men det är full satsning som gäller, säger Per Spett.

Det pratas mycket om att puckelpisten i Rhosa Khutor är en av världens tuffaste. Per Spett håller med.

– Ja, vi har inte åkt i någon så här svår bana i världscupen. Men jag tycker att det är roligt att den är så svår när det nu handlar om OS. Det kan vara svårt att uppfatta när man ser på tv hur svår en bana är. Men här kommer nog till och med tv-tittarna förstå.

Annars är det här i första hand en sport som ska se på plats. Många som ser en puckelpist live för första gången blir positivt överraskade.

– Det är ju en sport, men samtidigt är det en show vi bjuder på. Jag har hört folk som tycker att det känns som att vara på en rockkonsert. Det här är en väldigt bra arenasport och jag hoppas det blir ett härligt drag även på måndag kväll, säger Per Spett.