Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag hade fel – ÖFK sålde sin allsvenska chans

Jag trodde inte att ÖFK sålde sin allsvenska chans när Modou Barrow flyttade till brittiska öarna. 270 minuter av bevismaterial senare ber jag om att få byta fot i frågan.

ÖFK är bara ett Jamie Hopcutt-skott i Landskrona från att vara helt mållöst framåt i de tre senaste matcherna. Då hade vi förstås snackat måltorka och Barrow-effekt på allvar.

Nu räcker det med att konstatera att den sista spetsen inte räcker till topp tre i serien.

0–0 hemma mot Degerfors kan vara helt olika saker beroende på vilka ögon man ser matchen med.

Det kan vara en taktiskt välregisserad historia där Graham Potter balanserade upp sitt lag, bromsade upp formstarka Degerfors (4–1 mot Sundsvall imponerade starkt), för att sedan kunna skifta tempo med offensiva byten och slå klorna i motståndet mot slutet.

Det var vad jag såg i lördags.

Det kan också vara en uppvisning i frustrerande ineffektivitet och de svårigheter ÖFK har att skapa mot låga försvar just nu.

Det var också vad jag såg.

Jag kan inte lova att ÖFK hade vunnit i går utan en försäljning. Men jag vågar lova att Degerfors målvakt August Strömberg i alla fall hade behövt kasta sig för att rädda några skott under forceringen i andra halvlek.

Snabb mattelektion: Barrow gjorde tio mål och spelade fram till sju i ÖFK-tröjan. Bara där är han inblandad i mer än hälften av de 33 mål laget gjort i serien. Seon-Min Moons knäskada fungerar som en opassande plusmeny; han har fem mål och två assist i år. Om vi tar i beaktning att Barrow spelade fram Moon vid två tillfällen så är den duon ändå involverad i 22 av 33 ÖFK-mål i år.

Två tredjedelar alltså. Kanske inte så konstigt att det kändes svårt att komma till chanser mot Degerfors.

Inte förrän på måndag kväll har alla topplag spelat klart omgången, men med de senaste tre insatserna på näthinnan känns allsvenskan längre bort än på flera veckor.

Och – på onsdag kommer Gais hit, ett lag som hittat organisation och stabilitet under nye tränaren Per-Ola Ljung.

Räkna med en ny svårforcerad försvarsmur.