Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Jag har mer press på mig än någonsin

Med bara ett par dagar till dagen med stort D har Robin ”Bobbo” Jäderfeldt fullt upp.

Se Bobbos monstertrick ovanför artikeln.

Det är han som arrangerar showen ”En smak av Jämtland” som ordnas på Storsjöteatern på lördag, det är även han som är konferencier, det är han som fixat artister och det är hans stora dröm.

Nu blir den snart verklighet.

– Jag har haft den här drömmen så länge, så det är jättekul att det blir av. Samtidigt är det jättenervöst, för allt ansvar är på mig. Jag har mer press på mig än någonsin, säger ”Bobbo” Jäderfeldt.

”En smak av Jämtland” är en scenshow där lokala artister får tillfälle att visa upp sig. Under två akter kommer nio grupper eller artister underhålla publiken. Sammanlagt är 45–50 personer involverade, bakom och framför scenen. Och i centrum av det hela står ”Bobbo” Jäderfeldt.

– Från början var att-göra-listan inte så lång, men nu kommer det nya punkter hela tiden, säger han och berättar att han nyss skrivit klart manuset för vad han ska säga till publiken.

I dag kommer alla inblandade träffas tillsammans för första gången och fram till lördag kväll kommer de repetera intensivt. Körschemat är i stort sett klart, förutom en liten sak.

– Jag har planer på att försöka få till ett maffigt avslut, men jag vet inte om det hinns med nu. Jag lovar att försöka.

Biljetterna till showen säljs på butiken Hamm & Nilsson, men ”Bobbo” Jäderfeldt har ingen aning om hur det har gått med försäljningen. Både han och artisterna har dessutom sålt biljetter själva.

– Det blir en stor överraskning på lördag att se hur många som kommer, konstaterar han

”Bobbo” Jäderfeldt ska förutom sitt jobb som konferencier även underhålla publiken med sina jongleringskonster. Jongleringen har han full koll på, förutom ett trick som han själv kallar för ”monstertricket”. Tricket, som han övat på i sex år, går ut på att jonglera med fem käglor bakom ryggen.

– När jag var med på radion så frågade de vilket trick som är svårast att göra. Det är väl inte svårast, men det har tagit mest tid att öva in. Jag råkade lova att jag skulle göra det på lördag, så nu får jag göra det.

Redan nu kan den som vill se Robin ”Bobbo” Jäderfeldt utföra ”monstertricket” på ÖPtv.