Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag har större hopp nu än för ett år sedan"

Det senaste halvåret har haft stor betydelse för utredningen av vem som sköt imamen Obid Nazarov i februari 2012. Åklagaren Krister Peterson hoppas att fallet ska kunna lösas inom kort.

– Jag har större hopp nu än för ett år sedan att vi ska kunna lösa det här, säger Krister Peterson på internationella åklagarkammaren i Stockholm.

I Östersund ligger utredningen för tillfället stilla. Spåren efter gärningsmannen leder bort från Jämtland, söderöver och ut ur Sverige. Fallet har gått vidare till nationell nivå och Krister Peterson uppger att han har trådar ute på andra håll.

– Alla spår pekar på att han har försvunnit ut ur landet, att han tagit sig till Ryssland. Han har inte bott i Sverige under den här tiden, säger han.

Mannen uppges vara av uzbekiskt ursprung men spåren leder till Ryssland. Innan och efter attentatet lämnade gärningsmannen flera spår efter sig, både biologiska och tekniska. Därför är Krister Peterson säker på identiteten på mannen de nu eftersöker.

– Får vi bara tag på den här mannen kommer vi att lösa det här, säger han.

Läs mer:

Skjuten imam vid medvetande

Imamen i koma i över två år

Polisutredningen står stilla