Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag känner mig som en kriminell"

Danneroamatören Kristoffer Nordin tog sin första tränarseger i fredags i Östersund.
Men allt fokus efter loppet ligger på andra saker.
– Jag har gått ifrån att vara jätteglad till att känna mig kriminell, säger Kristoffer Nordin.

Han åkte till Östersundstravet i fredags för att tävla med sin 8-årige Rebeval. Det blev en skrällseger och efter loppet valde Kristoffer att inte gå till vinnarcirkeln.

– Nej, jag valde att vara kvar på stallbacken. Det var så oerhört känslosamt för mig efter allt som varit med den här hästen. Han har haft dubbla gaffelbandsskador och jag har joggat honom i tre års tid. Det var fantastiskt kul att han kunde vinna och det var min första seger som tränare, berättar Kristoffer Nordin.

Men efter loppet har han ännu inte hunnit fira segern. Det blev minst sagt ett märkligt efterspel. Innan loppet hade ATG sett att det hade spelats 19 miljoner plats på tre av hästarna. En av hästarna var Kristoffers Rebeval.

Senare kom dock beskedet att det hela handlar om ett datorfel.

– På lördag morgon ringde Svensk Travsport och sa att jag fick ta ut hästen i hagen, men sedan fick jag inte ta in honom. De skulle komma ut på gården och ta dopingprov. De var här och tog blodprov och det var ett prioriterat prov som skulle gå före allt annat. De borde väl ha tagit dopingprov på honom på Östersundstravet efter segern? säger Nordin.

Nu haglar frågorna och han försöker svara så gott han kan.

– Det här har ju tagit udden ur segern. Folk som inte är insatta kan ju tro att jag har gjort något fel. Det känns faktiskt som jag är kriminell, säger Kristoffer Nordin.

Vad säger du om fredagens händelse?

– Jag fattar inte varför inte ATG bara kunde säga. "Vi gjorde en jättetabbe. Sorry!"