Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag kommer sakna pulsen"

– Jag vill kunna ägna mer tid åt familjen, vännerna och aktiviteter.

Susanne Andersson Pripp heter kvinnan som varit ägare till Gamla teatern de senaste tolv åren.

– Men jag har drivit det i 14 år och innan dess hade vi det i familjen i tio år.

Susanne kommer, om allt går som det ska, att lämna över nycklarna till Gamla teatern till Stefan Karlsson den första maj.

Var det självklart att det skulle bli han som får ta över?

– Ja, det har väl egentligen alltid varit lite självklart. Han har de ambitioner och det tänk som jag gillar. Han vill gärna vara lokal och att förädla produkter. Hade inte han velat köpa nu så hade jag inte sålt.

Susanne har en dotter på tio år som hon i och med att hon säljer teatern nu kan ägna mer tid åt.

– Det är anledning till att jag vill trappa ned. Det är inte så att jag helt slutar att jobba. Jag har fortfarande kvar mitt andra hotell (Hotell ett) och mina styrelseuppdrag.

Vad betyder gamla teatern för dig?

– Jag har hållit på med det i nästan hela mitt vuxna liv. Det är ju lite som ett extra hem. Jag har varit här sedan 1992, då jag jobbade extra under skoltiden. Dessutom brukar jag och min dotter ha övernattning här med filmvisning och spökjakt under julafton varje år. För henne är det en jättestor grej så hon tycker att det är tråkigt förstås. Det är som mitt andra vardagsrum.

Hur känns det att sälja?

– Det har gått så snabbt så jag har inte riktigt hunnit sätta mig ned och analyserat det än. Men det är klart att det kommer kännas jättekonstigt sen när det väl är klart. Efter såhär lång tid känns det också lite skönt att göra något annat.

Hur känns det med det stundande Moulin rouge-temat då?

– Det är jätteroligt. Stefan har också varit öppen med mig om vad det är han vill göra. Det här tror jag blir lite hans hjärta bland alla hans fastigheter, just för att det är så speciellt och har så mycket själ. Vi vurmar båda för kultur och Stefan har andra muskler och möjligheter. Vi har inte haft drivet eller orkat dra i gång kulturlivet i Östersund. Det blir nog en kickstart och en nytändning i och med det här.

Vad betyder det för Östersund då?

– Det här ska ju bli ett ställe som är öppet jämt och där alla är välkomna, det kan jag tycka har saknats lite. Sedan hoppas jag att det blir ett gemensamt samarbete med kulturlivet och kommunen.

Hur ser du på kulturlivet nu?

– Man måste bygga kulturlivet underifrån. Man behöver kanske inte börja med att bygga världens största kulturpalats, ett kulturhus behövs säkerligen det är inte jag emot, men man måste bygga kulturen underifrån också. Fundera över vad vi ska fylla kulturhuset med?

Susanne menar att kulturen i stan har fallit mellan alla stolar egentligen och det har skapats en negativ spiral.

– Ju mindre som händer desto färre människor går ut och tar del av kulturutbudet och desto mindre händer det på grund av att allt färre deltar. Men nu när det här sätter i gång, hoppas jag att alla förstår att det är beroende av att de går ut. Då kan det också komma i gång mer grejer i andra lokaler. Det har varit ganska slumrande måste jag säga.

Susanne säger att det kommer sig av en satsning på sportevenemang, vilket måste till för att det ska generas pengar till kommunen, men att den nya Gamla teatern kommer kunna vara med och dra in inkommande gäster till staden och stadshandeln, kanske varje helg.

Vad ska du göra framöver då?

– Jag ska bara vara genuint ledig under sommaren. Sedan har jag mina styrelseuppdrag och jag kan eventuellt tänka mig att jobba som konsult och hjälpa till om någon vill starta upp ett hotell. Men jag har inte bestämt mig alls än, nu vill jag bara vara ledig några månader.

Vad kommer du sakna mest?

– Det är nog den här pulsen, tempot. Det går inte glömma bort att det till exempel i majmånad när det är konferenser, middagsgäster, fullt på hotellet, balgäster i salongen och uteserveringen öppnar. Jag gillar när det händer mycket och den härliga blandningen av olika människor.

Artikeln kommer från 100% Östersund.