Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag lämnar Svenska "kyrkan"

Det blev en "tumnagel" av Norgården som testamenterades till Klövsjö kyrka, en tomtavstyckning för KR Trafiks huvudkontor. Men blir det ens detta nu när KR Trafik sålts av Gunnar Sahlén?

Annons

Jag personligen bör dock tacka kyrkopolitikerna i församlingen och samfälligheten, för det var sista spiken i kistan utifrån min tillhörighet till Svenska "kyrkan".

Första spiken i kistan slogs i år 1998, när jag under en rundresa i Syrien och under ett besök i en mindre armenisk stad, och prästen frågade mig vad svenska kyrkan sysslade med.

Detta utifrån att rikshelgedomen i Uppsala hade haft en fotoutställning som smädade Jesus Kristus. Fotoutställningen av Elisabet Olsson skämde ut Svenska "kyrkan" i hela världen, med påföljd att påven ställde in ett möte i Vatikanen med ärkebiskop Hammar.

Sedan har spik efter spik slagits i av kyrkomötets obibliska beslut. Mindre begåvade kyrkopolitiker befolkar detta högsta beslutande organ.

En präst har en viss intelligens, utifrån att först ha avlagt en hög akademisk examen innan själva prästutbildningen. Men det är få präster i kyrkomötet, och inte ens biskoparna har rösträtt trots att det är en episkopal "kyrka".

Kyrkopolitikerna har väl någon småborgerlig syn, att det är lite fint att vara med i kyrkliga sammanhang. Men då vet de inget om verkligheten, att svenska folket i allmänhet inte bryr sig om Svenska "kyrkan", en del utifrån att den inte står för något (inget jordens salt).

Jag går in i en annan kyrka som är värd namnet och jag överger inte fädernas kyrka (statskyrkan) för att den gick i graven år 2000.

Jag har påbörjat en historievetenskaplig undersökning om den mörka rörelsen i Klövsjö under andra världskriget, vilken är tillägnad min fars minne, som var "motpredikant" till denna rörelse.

På den tiden var det två grupper, en för och en emot, som tur var, men i dag i Klövsjö kan vi inte vara för eller mot, utan eniga, och om vi är söndrade ger vi makten till hin håle!

Jag har nyligen varit i Venedig och denna världens vackraste stad har en sak gemensamt med vackra Klövsjö, att om 20 år finns inga fast boende, utan bara rika fritidsboende.

Jesus sa att kärleken till pengar är roten till allt ont!

Leif Dillner Sivertsson

Klövsjö

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel