Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag pratade med honom samma dag som det hände"

Ope IF:s kansli på Furparken var fyllt av människor som ville ta ett sista farväl av John-Rune Wikén.

– Det var säkert ett hundratals spelare och ledare från Ope, ÖDFF och Myssjö/Oviken som var här och mindes honom, berättar Pär Svens.

Pär Svens är starkt berörd av det inträffade. Rösten närapå stockar sig när han ska berätta om vad John-Rune betytt för Ope IF.

Trots att han bara hann vara tränare under en säsong gjorde han stora avtryck på många människor i föreningen. Hans popularitet kände inga gränser.

– John-Rune var mer än bara en fotbollstränare. Han hade en förmåga att beröra alla han kom i kontakt med. Det är otroligt hur han hade tid med alla. Han var till och med där och stöttade före detta spelare, som han inte längre hade i laget.

Pär Svens är förundrad över det inflytande Wikén hade.

– Han påverkade människor med sin omtanke. Jag tror att många av oss har fått en tankeställare av hur John-Rune var mot andra människor.

In i det sista var Wikén upptagen med att jobba för Ope.

– Jag var i kontakt med honom i fredags, i lördag och även i söndags, innan han dog. Han mailade mig om nästa säsong. Han var verkligen peppad att jobba och vi hade spelare på gång.

Dödsfallet kom fullständigt oväntat. Det var söndag och trots att han hade ledig dag, gjorde John-Rune Wikén en vända på sitt jobb, på Idrottens Hus. När han hade satt sig på sin cykel och var på väg hem, hände det tragiska.

– Vad jag förstår skedde dödsfallet alldeles utanför Idrottens Hus, men jag vet ingen dödsorsak. Det får läkarna eventuellt uttala sig om, menar Pär Svens.

Arbetet på Opes kansli låg förstås nere under måndagen. Under tisdagen fick de som orkade göra en insats.

Furuparken är fortfarande öppen för de som vill komma in och sätta sig en stund i stillhet och minnas.

– Även om John-Rune kanske inte var så ung, kom det här så plötsligt. Med honom blev allting uppåt i föreningen. Vi gick upp (i division 1) och på herrsidan har det också blivit ett uppsving.

Hur går ni vidare?

– Livet måste gå vidare. Man märker att det finns såna krafter bland tjejerna. De vill spela för "Jonne" nästa år och bygga vidare på det han påbörjat.

Sorgeprocessen måste förstås få ta sin tid, men under tiden försöker Ope bena ut de mest akuta problemen. Till exempel att bestämma sig för vem eller vilka som ska ersätta John-Rune Wikén.

Opes damlag leds tills vidare av Tomas Andersson, målvaktstränaren Jan Pettersson samt Elisabeth Natanaelsson.