Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag ser fram emot helheten"

Erika Andersson är projektledare för Bluesfestivalen. Hon känner sig väldigt lugn inför den kommande helgen.

– Det känns oroväckande bra och vi har koll på det mesta. Jag har extremt duktiga medarbetare så jag är lugn i deras kompetens, säger Erika Andersson.

Hon har varit projektledare för Bluesfestivalen sedan i våras då hon tog över efter Tommy Höijd.

– Jag har lärt mig mycket den här tiden och har haft Tommy i ryggen hela tiden, vilket har känts tryggt. Jobbet är spännande och en utmaning.

Erika Andersson ser fram emot helgen.

– Det är ofattbart att den äntligen är här. Vi har ett himla bra program hela helgen, från torsdag till söndag kväll. Jag ser fram emot helheten.

Hon kan inte nämna en artist hon vill se mer än någon annan, men plockar ut några guldkorn.

– Canned Heat och Temperence Movement på fredagen, de är stora artister. Och jag tror att Rita Engedalen och Frida Snell som spelar på lördag kommer att vara inspirerande för mig som sångerska.

– Jag öppnade för Joe Nolan 2012, så det ska bli kul att träffa honom igen. Johan Eliasson och Micke Mojo Nilsson är bra lokala akter som ska bli kul att se i det här sammanhanget, menar Erika Andersson.

Biljettförsäljningen till festivalen har hittills varit bra. Fredagen kan bli slutsåld.

– Det kan bli så att vi får sätta en lapp i biljettluckan om att det inte går att släppa in fler på fredag. På lördagen är det inte samma tryck, men det är jättemycket bra musik då också, säger Erika Andersson.

Efter festivalen får arrangörerna utvärdera hur helgen gick och om Bluesfestivalen får återkomma nästa år.

– Tankarna svävar redan inför nästa år. Men vi måste så klart se om ekonomin går ihop. I tanke och hjärta är i alla fall jag på det klara med att det blir en festival även nästa år.