Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag ser redan framemot nästa säsong

Annons

Östersund är Andrew Mitchell mer gud än Zlatan på Giuseppe Meazza-stadion. Men på fredagskvällen stångade han sig blodig mot stora stabila Norrköping som tidigt hade bestämt sig för att få stopp på jämtarnas poängmaskin.

De lyckades.

Därmed tog också säsongen slut för Jämtland.

Men det var ändå ingen lätt match för gästerna, som fick kämpa ända in i förlängning för en biljett till semifinalen. Mitchell var – trots att han inte gjorde så många poäng – ett irritationsmoment och dominerade mycket av spelet. Han skapade också många möjligheter för sina lagkompisar. En av dem han hjälpte att lyfta var Luka Marolt – kvällens verklige kämpe i Jämtland. Tyvärr räckte det ändå inte.

Med sju sekunder kvar av ordinarie matchtid och underläge med tre poäng stannade Andrew Mitchell upp med bollen i en andlöst spänt avvaktande sporthall, tittade lugnt mot korgen tio meter bort och lättade – i. Hallen exploderade.

Man undrar hur karl´n tänkte i den stunden. Att vara så oerhört kylig, ha nerverna under kontroll och nästan litet publikfriande pricka rätt i korgen. Det är bara ett fåtal förunnat att leverera i sådana darriga moment inom sportens värld.

Jag upplevde något liknande en gång tidigare den här vintern.

Det var när Helena Jonsson kom in på vallen för stående skyttet i världscuptävlingen i Östersund. Sista skottet kvar – träff. Och seger.

Kanske handlar det om att våga. Vem som helst hade fått stora darren i sporthallen när sekunderna tickade i väg, men inte Andrew Mitchell. Han gjorde som han brukade göra. Det var vardag för honom – som när vi andra dödliga borstar våra tänder, så enkelt.

Lilla Jämtland lyckades nästan fälla stora guldfavoriten Norrköping. Med små medel, och en omsättning som är långt ifrån de stora guldsatsande Ligaklubbarna, har klubben ändå bjudit på stor show och spänning och insatsen har låtit tala om sig i Basket-Sverige. Jämtland, med karismatiske tränaren Mattias Eckhoff behöver inte deppa i dag, de har all heder av säsongen. Förhoppningsvis får också klubben nu med Pecka Johansson i ledningen möjlighet att bygga upp ekonomi och lag till en spännande höst.

personligen inte så mycket för den stängda ligan. Ett seriesystem där det är upp- och nedflyttning kittlar mer än att en liganämnds gudar ska styra. Av det blir bara trist teater där allt är förutbestämt.

Det gynnar också klubbar som snabbt kan köpa ihop lag och sikta mot SM-guld. För egentligen är det ju busenkelt.

Lasta upp några miljoner, köp ihop ett långt lag och dörren är öppen till SM-guld. Det lag som lyckas först vinner.

Norrköping är på god väg.