Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag ska öppna en lussalong!

Malin Andersson Junkka bor i Östersund och har blivit morgontrött vid 38-års ålder.

Annons

Hösttider betyder lustider, i alla fall på dagis och skola, tyvärr. Lusvarningarna avlöser varandra och att få besök av små äckliga däggdjursparasiter när energinivån är som lägst i höstmörkret är inget man önskar.

Att mötas av en lapp med lusvarning när man lämnar i morgonstressen får mitt hjärta att jobba stenhårt så jag riskerar en stroke på plats. Det börjar klia överallt!

Hittar den här beskrivningen av löss på nätet; Löss är den vanligaste av våra däggdjursparasiter som infekterar människan och förekommer i hår och hårbotten. Ofta uppträder den epidemiartat i samband med skolornas terminsstart. Huvudlössen livnär sig på människoblod och biter hål på huden några gånger per dag.

Ja, ni hör ju hur det låter! Väldigt mycket 1800-tal. Varför har vi människor, som ska vara så smarta och uppfinningsrika, inte lyckats förinta den här lilla däggdjursparasiten som plågar oss alltför ofta – i alla fall med hotet om att de kan finnas där gömda i barnens små kalufser.

Hittills har min familj klarat oss från lössen. Men jag vet ju att det är rena rama ryska rouletten. Barn älskar att kramas och vara nära varandra. Där finns inget outtalat område för my space and your space där inte. De byter gärna hårband och mössor med varandra trots uppmaningar hemifrån! Det är bara inse att jag är utlämnad till att lita på turen och att jag får kontrollera löss varenda dag tills barnen blir vuxna. Suck!

Men nu har jag hört om den bästa företagsidén på länge. Jag måste bara skriva om det så kanske någon med entreprenörsanda blir sugen och gör verklighet av den här i Östersund. Jag läste på en blogg där det gått ett luslarm på en skola i USA att det fanns lussalonger dit man kunde gå för att få hjälp med kamning och behandling av riktiga proffs! I bland visar USA verkligen upp sig som möjligheternas land. En specialist som sätter på sig särskilda förstoringsglas med ficklampa i som hjälper den lusdrabbade. Wow, vad imponerad jag blev. Då vet man ju att det blir riktigt gjort i alla fall och kan slappna av. Dessutom var det så på den skolan att kort efter luslarmet blev varenda unge kammad och den som hade löss skickades hem för behandling. Det lät ju också toppen. Då får man ju kontroll på läget!

Om inte någon annan nappar måste jag ta mig tusan själv starta upp en sådan här lussalong. Jag måste ju ända kontrollkamma mina egna barn varje dag så det kanske är lika bra att specialisera sig och bli proffs!