Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag skäms över utvisningen

I onsdags träffade vi politiker i Jämtland ett antal tjänstemän från Migrationsverket, länsstyrelsen och Arbetsförmedlingen för att diskutera betydelsen av flyktingar i länets framtida utveckling.

Bland annat fick vi höra hur stolta Migrationsverkets tjänstemän är över Sveriges generösa flyktingpolitik.

Nu ska Ghader Ghalamere, en småbarnspappa från Iran, i strid mot FN:s barnkonvention, skiljas från sin familj för att utvisas till Iran.

Jag känner mig inte ett dugg stolt, tvärtom skäms jag över hur vi gång på gång i strid mot internationella konventioner och framförallt i strid mot all etik kan behandla människor på detta viset.

Bara för att följa några byråkratiska regler om var man måste ansöka om anhöriginvandring ska Ghader skickas tillbaka till ett land som vi vanligtvis är snabba på att kritisera för sin totala brist på respekt för mänskliga rättigheter.

Det är hög tid att Sverige ändrar sin lagstiftning och ger myndigheterna möjlighet förutsättningar att följa åtminstone den internationella lagstiftningen.

Florian Stamm (MP)

ordförande kommitté för mänskliga rättigheter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel