Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag tror på ÖDFF

damfotbollen just nu!

Tre länslag i tvåan och flera som pockar på uppmärksamhet underifrån, en mängd duktiga unga fotbollsspelare som går på fotbollsgymnasier och många som satsar på fotboll i mindre klubbar i länet.

Dessutom enligt svensk fotbollsstatistik: Jämtland/Härjedalen är det distrikt med procentuellt flest kvinnliga fotbollsspelare.

Intresset är alltså enormt stort.

Därför är jag också övertygad om att vi från distriktet kommer att ha ett lag i ettan efter den här säsongen och förhoppningsvis ett lag ännu högre upp inom något år.

Med den uppbyggnad som finns från grunden i dag och med alla duktiga ledare som utbildar spelarna på vägen fram, måste det helt enkelt en dag finnas spelarmaterial för ett lag i högsta serien.

Frågan är bara vilken klubb som hinner först.

Kanske är den frågan inte ens viktig – huvudsaken är att något lag går upp en division, det kan bli Östersunds DFF som satsar långsiktigt på att bli den naturliga förstaklubben, men det kan också bli Frösö IF, som har samma höga ambitioner. Det finns också andra härliga plantskolor i länet med höga målsättningar, Krokom, Ope och Sveg. Bara för att nämna några.

Helt klart är att det skulle vara bra med ett av lagen i ettan som ett naturligt mål att se upp till för unga fotbollsintresserade flickor – och även för pojkar. Med en framgångsvåg på den kvinnliga sidan kan det skapa ett större intresse som även fortplantar sig till den manliga fotbollen.

som sedan har ambitioner att nå den högsta serien – vilket jag tror är smartare och mer möjligt på damsidan än bland herrlagen – kanske det också skulle göra att de flesta fotbollsspelarna stannar i distriktet. De behöver då inte gå till andra klubbar för att få spela fotboll på hög nivå.

Det känns faktiskt inte som någon utopi.

Men då krävs det nästan att det efter den här säsongen utkristalliserar sig ett lag som får gå i bräschen.

Jag tror det blir ÖDFF, men jag garderar med Frösö IF, som jag nu sett spela två jämna matcher med fredagens derbymotståndare.

spelar fin fotboll och jag tror att de, om de får en hyfsat bra start, kan vara med och plocka poäng lite varstans av lagen i den här serien.

Redan i morgon får vi en första fingervisning då ÖDFF och Frösön möts i premiären – precis som förra säsongen då ÖDFF vann med uddamålet – och på lördag då Krokom/Dvärsätt tar sig an Remsle.

Så här blir mitt tips:

ÖDFF vinner serien och går upp i ettan.

Frösön blir ett topplag och kommer att spela i tvåan även nästa säsong.

K/D hänger kvar i tvåan.

Ope vinner den mest oförutsägbara trean på många år och går upp i tvåan.

Vilket lyft det kan bli för distriktets damfotboll!