Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag var upprörd. Hur kan det vara så dålig mottagning?"

Malin Andersson Junkka bor i Östersund och vill inte att det ska bli höst

Sommar, sol och ouppkopplade dagar. Är det så det ser ut för dig på semestern? Det var min plan i alla fall. Ta bort apparna för sociala medier på mobilen och undvik att läsa menlösa bloggar. Hur har det gått? Inte så bra ärligt talat. Men det fanns några dagar på semestern på Norrlandskusten då vi bodde på en havscamping med urusel mottagning. Först blev jag uppstressad över att jag inte kom ut på nätet. Ska man inte ens få ta del av en enda väderprognos på sin semester? Och noll omvärldskoll. Och hur skulle jag nu kunna dela alla mina somriga bilder?

Jag var upprörd. Hur kan det vara så dåligt mottagning på ett ställe bara två mil från Örnsköldsvik? Men efter ett tag började jag tycka det var skönt. Ingen som satt och surfade vid de gemensamma middagarna och på stranden. Vi fick umgås i verkligheten istället. Väldigt trevligt. Men direkt vi lämnade den internetfria zonen var jag fast igen. Oj vad mycket att läsa ikapp och uppdatera sig kring.

Fast med blicken i mobilen med risk för gamnacke åkte vi in i civilisationen. Jag tror absolut på affärsidén att sälja resor till ställen utan uppkoppling! Läste en artikel i lokaltidningarna om föräldrar till barn på en förskola i Svenstavik. De uppmanas numera att inte prata i mobilen vid hämtning och lämning. Personalen har tvingats sätta upp skyltar om mobilförbud då de inte fick någon kontakt med föräldrar under hämtning och lämning. Ett sjukt tecken i tiden, att det krävs skyltar där det står att barnen behöver uppmärksamhet vid lämning och hämtning. Där måste jag säga att jag har mobildisciplin i alla fall. Jag har själv tagit emot ett samtal på dagis någon gång, men då skämdes jag och kändes mig som en urusel förälder. Mobilen stannar nu för tiden ALLTID i bilen när jag hämtar och lämnar. Den korta tiden kan man gott ge sitt barn om man ändå satt dem till världen. När jag ser tillbaka på mitt uppkopplingsfacit den här sommaren blir jag lite stressad. Det känns som ett misslyckande för min ledighet. Hur ska jag nu kunna orka med en hel höst full av jobb och annat som kräver uppkoppling? Sommaren skulle ju avprogrammera mig. Nu har jag några veckor kvar av min långledighet och två alternativ kvarstår: Antingen gömmer någon min mobil eller så väljer jag att se uppkopplingen som något positivt. Lite omvärldskoll och bloggläsning har väl ingen dött av? Och jag kan dela bilder och annat med mina internetkompisar. För hur var det nu igen? Delad glädje är dubbel glädje?

100% funderingar

20% VM 2014. Hur kommer jag minnas den här VM-sommaren funderar jag? Alltför många tyska flaggor och sommaren då jag återupptäckte löpningen!

30% Stråket. I år är jag hemma under Stråket-veckan och Yran. Känns mysigt!

40% Croissanter. Snart ska jag vräka i mig goda franska delikatesser när jag åker till min gamla bästis i Chamonix.

10% Sommarvemod. Slutet av sommaren gör mig hopplöst vemodig. Snart ska allt det vackra och gröna försvinna.