Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vill inte betala för e-tidningen

"Från årsskiftet ingår våra digitala tjänster i din prenumeration. Din tidning får du hem precis som vanligt." Så skriver ÖP och LT på sina hemsidor.

Annons

"Från årsskiftet ingår våra digitala tjänster i din prenumeration. Din tidning får du hem precis som vanligt." Så skriver ÖP och LT på sina hemsidor.

Men det är ju inte sant eftersom de höjer prenumerationspriset från 218 kronor i månaden till 249 kronor. Så vare sig jag vill eller inte så får jag betala extra för någonting som jag inte vill ha!

Det går tydligen inte att få bara papperstidningen längre.

Det är riktigt dålig stil av ÖP och LT! De människor som inte har tillgång till internet (för det finns faktiskt sådana), eller vi som inte vill ha e-tidning, ska alltså betala för detta?

Är det inte bättre att de som bara vill ha kvar sin papperstidning får fortsätta betala 218 kronor i månaden medan de som vill ha både papperstidning och e-tidning får betala 249?

Nä, skärpning ÖP och LT, sluta smyghöj prenumerationsavgiften på det här sättet!

Var rädda om era papperstidningsprenumeranter i stället och fixa till detta nu! Jag vet flera som kommer att säga upp sin tidning nästa år om det blir så här!

Besviken

När vi inom MittMedia nu väljer att förändra våra prenumerationserbjudanden, till att omfatta även våra digitala kanaler, gör vi det för att möta våra kunders förändrade medievanor.

Våra läsare förväntar sig en bevakning som pågår i stort sett dygnets alla timmar och i alla de kanaler som finns tillgängliga. Genom att erbjuda nyheter och läsvärt innehåll löpande i flera kanaler kan vi erbjuda en modern mediebevakning som passar de flesta.

Vi tycker det är viktigt att alla läsare, även de som haft tidningen under många år, lär känna vårt läsvärda innehåll i de digitala kanalerna. Vi tar inte bort något som våra kunder är vana vid att få, men de får tillgång till mer lokal journalistik i flera kanaler.

Enligt färska siffror i MittMedia land i åldersgruppen 60–70 år har 22 procent en läsplatta, 84 procent har dator och 46 procent har en smart mobil.

I takt med att samhället digitaliseras allt mer är det också en demokratisk fråga att involvera de äldre, annars riskeras ett utanförskap. Vi erbjuder därför stöd till alla kunder som vill lära sig mer om hur de digitala kanalerna fungerar och som tycker de är svåra att hantera.

Vår erfarenhet är också att många äldre använder och ser en stor nytta med till exempel vår e-tidning där man enkelt kan både förstora och spara tidningar.

Den höjning som nämnts handlar om mellan 7–10 kronor i veckan. Vi hoppas att våra läsare ska finna ett utrymme för detta och tillgodogöra sig allt det läsvärda innehåll som kommer att erbjudas framåt, både i papperstidningen och våra digitala kanaler.

Petra Bjernulf, privatmarknadschef MittMedia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel