Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag vill känna mig uppskattad"

Andreas Karlsson lämnar Jämtland för Solna. Med ett visst mått av besvikelse.
– Det handlar inte om pengar utan om att kunna känna förtroende och uppskattning, säger han.

Den 26-årige forwarden var intresserad av att stanna i Jämtland, men han förstod ganska snabbt att känslorna inte var ömsesidiga.

Vid kontraktsdiskussionerna ville Jämtland Basket sänka Karlssons lön. Ett hårt slag för en trotjänare. Kanske speciellt som de övriga svenskarnas löner ökades (även om en del av dessa lönehöjningar var inskrivna i kontraktet sedan tidigare).

– Jag vill försvara mig. Det handlar inte om pengar. Jag har aldrig spelat basket för pengarnas skull. Jag var beredd att gå ned i lön, men vill samtidigt bli uppskattad för de fyra år jag spelat här.

– Eftersom klubben har den inställningen till mig tänkte jag att då jag lika gärna spela basket någon annanstans, där jag är uppskattad.

Hade du kunnat stanna i Jämtland om de hade gett dig ett bättre bud?

– Kanske hade det funnits en chans.

Andreas Karlsson gjorde inte sin bästa säsong i Jämtland, men det berodde enligt honom själv också på att han kände att han saknade ett visst förtroende från lagledningen.

– Jag hade en bra period i början, men sedan försvann förtroendet under säsongen. Jag blev mer och mer bänkad och fick mindre utrymme att göra det jag är bra på. Men det var självklart delvis också mitt fel.

Har du någon aning om varför du tappade förtroendet?

– Nej, jag undrar lite vad det berodde på. När man blev osäker på vad felet var, påverkades spelet. Man började göra grejor som man kanske inte är så bra på, bara för att försöka bli bättre.

Karlsson vill inte skylta med sin besvikelse utan trycker gärna på hur fint han har trivts i Jämtland Basket.

– Jag älskar fansen och tycker mycket om staden och människorna. Därför är det trist att inte känna den uppskattning som jag tycker att jag förtjänar.

Solna Vikings coach Ray Ailius tror dock på Andreas Karlsson och det var den känslan som fick honom att bestämma sig för klubben.

– Det fanns några andra klubbar som var intresserade, men jag tyckte det var lika bra att bestämma mig eftersom Solna verkligen vill ha mig.