Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag ville visa att alla är välkomna till Ragunda

Syftet med mitt öppna brev till Jimmie Åkesson (SD) var att visa på att alla människor är välkomna till Ragunda kommun. Jag kanske inte delar deras uppfattning, ideologi, värdegrund eller religion – men alla ska känna sig välkomna – oavsett nationalitet, kön eller etnisk tillhörighet.

Om du läst brevet så är uppmaningen i det att Jimmie Åkesson (SD) skulle höra av sig om han ville ha ett samtal med mig.

Detta var utifrån att jag inte tror att man ska vända någon ryggen, utan hellre diskutera och debattera olika ståndpunkter för jag tror på den demokratiska ordning vi satt upp i vårt land som bygger på respekt, debatt och att diskutera politiska frågor.

Då Jimmie Åkesson inte hörde av sig blev det inget möte oss emellan. Jag tror de flesta som tänker efter lite inser att jag inte kan ”ta över” ett planerat torgmöte som redan har en agenda och upplägg – som dessutom inte tillåter att utomstående får ställa frågor. Det hade varit både oförskämt och pinsamt.

Jag har haft full stöttning av mina partikamrater i Ragunda i detta öppna brev – då de läst och förstått min andemening och vad jag ville påpeka.

Vikten av att värna om demokrati, alla människor lika värde och att dialog och diskussion är en mer framkomlig väg än att tiga ihjäl svåra frågor.

Mitt syfte och uppsåt var och är ärligt som i allt det jag försöker göra. Jag vill skapa förutsättningar för att Ragunda kommun att utvecklas och jag värnar Ragundabornas bästa. Politik är att vilja – och jag vill det bästa för Ragunda – och i min värld är det en välkomnande och öppen kommun.

Terese Bengard (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel