Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jägare skadad vid björnattack

En 21-årig jägare anfölls av en björn i samband med älgjakt med hund i Gåxsjö två mil väster om Hammerdal i dag. Larmet från jaktlaget kom vid 11.30-tiden och mannen kom in med ambulans till Östersunds sjukhus vid 13.30. Hans skador är inte livshotande.

Annons

Enligt vakthavande polisbefäl Hans Ängquist i Östersund var det en 21-årig jägare i ett jaktlag som jagade älg i Gåxsjö på lördagsmorgonen som var med om björnattacken.

Hunden fick ståndskall mot en älg och det är då det plötsligt dök upp en björnhona med två ungar som gick till attack mot 21-åringen.

– Det avlossades två skott i nödvärn, berättar Hans Ängquist.

Det var totalt fyra personer som var med vid tillfället när jägaren försökte värja sig och blev riven. På eftermiddagen pågick eftersök på björnen. Den avbröts när det blev mörkt men kommer att återupptas på söndagen.

Det är oklart om björnen blev träffad. En polispatrull åkte också till Hammerdal.

Mannen fördes med ambulans till Östersunds sjukhus med sårskador. Enligt vakthavande handlar det om bitskador i bröstkorg och i ett ben.

– Han ska vara pratbar, säger Hans Ängquist.

21-åringen är hemmahörande i länet.

Andra björnattacker:

Man attackerad av björn

Jägare attackerad av björn

Kvinna nära mista livet i björnattack