Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jagas av klubbar utanför länet

Peter Andersson överväger en comeback. Flera klubbar jagar honom, även utanför länet.
– Det är det här som jag vill hålla på med, säger han.

Andersson har varit fri från fotboll sedan i somras, då han plötsligt hoppade av från tränarjobbet i Östersunds DFF. Utåt sett var det en skräll, men internt hade han brottats med situationen under en tid.

Läget blev helt enkelt akut, där Andersson under en längre tid försökte bolla med ett civilt heltidsjobb samtidigt som han var tränare sex-sju dagar i veckan.

– De här två jobben tok-krockade. Som idrottskonsulent (på J/H:s idrottsförbund) ingår det att hälsa på idrottsföreningar på kvällar och helger – samma tid som vi hade träningar eller matcher.

Ekvationen var förstås omöjlig och till slut insåg Peter Andersson att en uppsägning från Östersunds DFF var det enda möjliga.

– Ändå var det mitt tuffaste beslut som tränare, eftersom jag hade varit med på resan i två och ett halvt år och vi hade något väldigt bra på gång.

Kanske hade det varit en annan femma om ÖDFF-ledningen hade lyckats med sina intentioner vad gäller arbetsbiten.

– Vi trodde att vi skulle få in extra resurser, så att jag kunde få en halv- eller heltidstjänst som tränare, men det blev inte så.

Det verkar svårt för damidrott att få riktig snurr på ekonomin, inte minst när det gäller publiksiffror – kommentar?

– Ja, det handlar om att tillhandahålla en tilltalande produkt som drar. Jag kan inte klandra företagen. Om jag vore företagare skulle jag nog hellre satsa på Östersunds FK som har 5 000 åskådare än Östersunds DFf som drar 72 åskådare.

Hur känns kroppen nu, när du haft fritt från fotboll i flera månader?

– Jättebra! Jag fick tillbaka energin redan efter tre-fyra veckor, när jag kunde börja sortera mer i livet.

Peter är så pass fylld av energi att han funderar på en comeback som tränare. En hel del klubbar har hört sig för. Vissa har redan fått nej, andra finns fortfarande med i bilden.

– Det är klubbar både utanför och inom länet. Men jag vill inte vara huvudansvarig för ett elitlag, det fungerar inte. Däremot kan det vara i en stab, där jag gör punktinsatser.

Är Östersunds DFF en av de aktuella klubbarna?

– Nej. Jag har inte hört något därifrån.

Däremot är IFK Östersunds herrlag aktuellt. Kanske även Frösön och Brunflo, som också står utan tränare. Liksom några lag utanför länet.

– Det är klart att det lockar med klubbar utanför länet, men då är det också det där med ett civilt jobb. Vi får se. Om sju till tio dagar ska jag lämna besked till de kubbar som är kvar. Det här med att vara tränare är i alla fall det som jag vill hålla på med, hälsar Peter Andersson.