Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakttornssabotör kan komma undan

Polisen har lagt ned förundersökningen kring de jakttorn som förstörts i Dagsådalen och utanför Brunflo.

Det var i början av november som ett jaktlag upptäckte att nio jakttorn utanför Brunflo hade sågats ned och förstörts.

Några veckor senare upptäcktes att ytterligare nio jakttorn hade förstörts, den här gången i Dagsådalen. Där hade även ett antal torn stulits.

Båda händelserna anmäldes till polisen, som misstänkte att flera personer var inblandade. Men några spår efter någon misstänkt finns inte, och därför läggs nu förundersökningen ned.

– Det finns inga bevis eller vittnesuppgifter att gå på. Rimligtvis borde någon kunnat ha sett om stora jakttorn fraktades från platsen, men hittills har inga sådana uppgifter kommit fram, säger Per Thelin till P4 Jämtland.

I mitten av augusti förstördes ett 20-tal jakttorn utanför Hallen. För den skadegörelsen finns en misstänkt person, men polisen tror inte att samma person ligger bakom de senaste sabotagen. En misstänkt person greps, men släpptes senare.

– Det är gjort på helt olika vis och i Hallen-området stals heller ingenting. Vid det senaste tillfället stals både ved och jakttorn, säger Per Thelin.