Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämför S med en alkoholist

I den omtalade boken "Partiledaren som klev in i kylan" av S-profilen Daniel Suhonen framkommer bland annat att S-ledaren Håkan Juholts avgång 2012 föregicks av en intern kupp. Men enligt författaren är Juholt inte den första att bli utsatt för en hårdhänt behandling, även Mona Sahlin och Stig Malm gick liknande öde till mötes.

– Man blir utsatt för ett drev och kampanj inifrån som gör en traumatiserad. Sedan sticker man kniven i nästa. Det måste bli ett slut på detta, säger Daniel Suhonen till TV4.

Han menar att man inom partiet är rädd för det som är radikalt och att man måste ta itu med den tystnadskultur som finns inom S. I TV4:s morgonsoffa jämför han partiet med en alkoholist.

– Man blir inte poppis när man tar bort flaskan men Socialdemokraterna måste igenom den här processen, säger Daniel Suhonen i programmet.