Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtar gör podd-succé

Johan Kellman Larsson från Östersund och Jonas Jonsson från Föllinge har podden "Konversation" tillsammans.
Första avsnittet laddades ner 12 000 gånger på ett dygn.
I dag släpps avsnitt nummer två.

Annons

Kulturjournalisten Johan Kellman Larsson och artisten Jonas Jonsson har länge skrivit saker tillsammans, men har aldrig fått genomslag. Till slut gav de upp, och ändrade koncept.

– Vi skrev och skrev, men det fallerade hela tiden. Allt man skriver, till exempel mot tv, ska godkännas i flera led och där kom vi aldrig igenom. Så till slut kom vi på att vi skulle föra ihop två kreativa personer och låta dem samtala, säger Jonas Jonsson, som dock framhäver att det är Johan Kellman Larsson som är kaptenen på podd-skutan.

I första avsnittet av podden "Konversation" sammanfördes Sigge Eklund och Ruben Östlund. Första dygnet laddades podden ned 12 000 gånger. Nu har paret Jonsson och Kellman Larsson höga mål för "Konversation".

– Inom ett år ska vi ligga på iTunes 10-i-topplista, säger Jonas Jonsson.

Avsnitt två av "Konversation" släpps i dag. Då är det radiopratarna Annika Lantz och Emma Knyckare som möts i ett kreativt samtal.