Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtar klara för NM

Jack Eriksson, Hammarstrand, och Hjalti Gudmundsson, Tullus, är klara för islandshästarnas nordiska mästerskap. Duon togs ut efter fina insatser vid helgens SM på Wången.

Junioren Jack Eriksson blev svensk mästare i tölt på hästen Kolskeggur. Det gav honom en biljett till landslaget och till danska Herning där NM avgörs första veckoslutet i augusti.

Jack var favoriten som höll. Redan i torsdagens kval visade han storform med flera av sina hästar. Kolskeggur var bäst i kvalet och vann även A-finalen, där Jack förresten var trea med hästen Yggdrasil.

Sen var det i klassen T2 tölt som Hjalti Gudmundsson fixade sin landslagsplats och biljett till Nordiska Mästerskapen.

– Men riktigt nöjd är jag inte, för man vill alltid vinna. Nu blev jag tvåa och dagsformen avgjorde – vinnande Vignir Jonasson på Ivan var bättre den här gången.

Hjaltis egen springare Thor får dock klart godkänd för sin insats. Det var bara väldigt hårt i den här klassen där Hjalti från Tullus alltså blev tvåa.

– Jag hoppas det går bättre i Danmark, för där siktar vi mot att bli nordiska mästare, något jag lyckats en gång tidigare nämligen 2006, fast då med en annan häst.

I fredags berättade vi om Gudmundur Einarssonn, som tillsammans med Sproti vann klassen stilpass. Även han erbjöds en landslagsplats, men tackade nej.

– Jag vill spara min häst. Han har varit sjuk och vi får ta det varligt med honom och satsa fullt ut på nästa säsong, menade Einarsson.

Fyra dagars intensivt tävlande är nu över. Arrangörerna av SM får mycket beröm för sitt evenemang och många är väldigt positivt inställda till Wången som tävlingsanläggning.

Inte minst lördagskvällens hästshow inomhus var ett uppskattat inslag.