Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtar kompar Doug i sommar

Johan Arveli från Östersund är kapellmästare i Ellen Sundbergs band som kommer att turnera med Doug Seegers.

Björn Pettersson på konsertarrangören Rootsy live bubblar av glädje över att Ellen Sundberg och hennes band under ledning av Johan Arveli är de som ska kompa Doug Seegers under hans spelningar i Sverige i sommar.

– Ellen och Doug är en ”match made in heaven”. Det är två naturbarn. Ungt och gammalt, säger Björn Pettersson.

Ellen Sundberg kommer att vara med under hela turnén, och spela både själv och som en del i bandet.

Även Östersunds-musikern och multiinstrumentalisten Johan Arveli är glad över sommarens turné:

– Det känns fruktansvärt kul och klockrent – som något som jag väntat länge på att få göra. Att åka runt med en artist och spela originalmusik. Jag älskar också pressen som det innebär. Det är ju ett fantastiskt band han spelat in skivan med, säger Johan och fortsätter:

– Jag vet att Rootsy hade kunnat anlita vilka musiker som helst till en sådan här grej, det finns alltid de som är bättre. Men Björn ville ha en råhet och kärna, och vi är ju redan ett band. Plus att Björn har jobbat med Ellen tidigare.

Än så länge vet Johan inte något om vilka låtar han har att lära sig.

– Ingen aning, jag har bara hört ”Down to the river” – den kända låten. Men jag fattar åt vilket håll det lutar. Först var det meningen att jag skulle spela gitarr, men det kommer att mest bli pedal steel. Så nu sitter jag hemma och övar. Det känns som en trygghet att gitarristen Jerry Miller, från Eileen Jewels band, kommer med.

Hur många spelningar det blir totalt vet Johan inte så mycket om.

– Jag vet om runt 12, men det snackas om 30–40 gig. Det bokas för fullt just nu.

Att de kommer att turnera tillsammans med en artist med missbrukar-historik är också något som Johan ägnat tankar åt:

– Det är ju inte den bästa miljön för Doug – det kan vara mycket festande runtomkring. Så det gäller att skapa en trygg miljö, och för mig känns det utmärkt att ta det lugnt och hålla mig i skinnet.