Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtar mitt i kaoset

Flera jämtar finns så klart på plats vid Sveriges största festival. De kan vittna om ett fruktansvärt oväder och kraftiga åskknallar.

Vid 14-tiden kulminerade det oväder som kommit av och till under festivalen. På campingplatsen fanns då bland andra Simon Agmell från Östersund.

– Regnet tilltog något kopiöst och samtidigt blåste det upp. Det blev vansinnigt hårda vindar så vi gick in i tältet för att ta skydd. Totalt var vi sju stycken som satt i tältet, berättar han.

Därifrån hörde de hur åskknallar brakade loss från väldigt nära håll. Och en blixt slog alltså ned rakt i campingen.

Det som sedan hände beskrivs i termer som annars hör ihop med krigsskildringar. Folk sprang chockade omkring och det hade börjat brinna i kläder och hår på ett par av dem.

Blixten tycks ha slagit ned i ett tält. Fyra personer skadades varav tre fördes till sjukhus:

• En 20-årig man från Stockholmstrakten bedöms vara livshotande skadad.

• En 20-årig kvinna från Stockholmstrakten bedöms vara allvarligt skadad.

• En 20-årig man från södra Östergötland bedöms vara allvarligt skadad.

Pontus Sillrén kommer från Östersund med jobbar åt bokningsbolaget United Stage. Han befinner sig i Bråvalla och har kunnat följa utvecklingen lite bakom kulisserna.

– Jag var inne i Norrköping när allt det här hände, så jag har kanske inte sett så mycket av intresse. Men det har varit en dämpad stämning bland alla oss som representerar artisterna, förklarar han.

Pontus berättar att hela festivalen stoppades när blixten slog ned. Vid 16-tiden började dock allt att rulla i gång igen.