Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämte hittad drunknad på Kreta

En 60-årig man från länet har drunknat under sin semester på grekiska Kreta. Mannens anhöriga här hemma har informerats om tragedin.

Den drunknade mannen bor i Torvalla men är uppväxt i Östjämtland. Senaste tiden har han varit till Kreta på semester tillsammans med sin syster, som bor i Gävle.

På söndagen var mannen ute och simmade i havet och vad som konkret hände honom är ännu inte klarlagt. Vädret var mycket varmt och det blåste inte särskilt mycket.

Han återfanns senare död i vattnet. Det finns inga misstankar om brott.

Frågan om den 60-årige jämten ligger just nu på svenska UD:s bord.

– De hanterar alltid dödsfall i utlandet, i första ledet. Sedan flyttas ärendet över till oss och det är vi som sammanställer utredningen kring dödsfallet, säger Per Thelin hos Östersundspolisen.

– Om vi tycker att det skulle vara motiverat så kan vi beordra en rättsmedicinsk undersökning av kroppen. Men det är ytterst sällan det sker, förklarar Thelin.