Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämte tar emot pris i kanelbullstävling i Göteborg

Ännu är inget namn offentliggjort men Birgit Nilsson Bergström på Hembakningsrådet avslöjar av en jämte finns med bland pristagarna i kanelbullstävlingen.

Det är kanelbullens dag i dag och specialerbjudanden syns i var och varannan matbutik runt om i länet.

På vissa ställen bjuds det även på det klassiska bakverket, bland annat på Röda korset på Frösön och i Östersund.

Kanelbullens dag instiftades 1999 av Hembakningsrådet för att fira deras fyrtioårsjubileum.

– Hembakningsrådet startade som ett projekt 1959 för att värna om bakningskulturen och för att föra vidare brödtraditionen med kunskap och recept, berättar Birgit Nilsson Bergström, projektledare på Hembakningsrådet, och fortsätter:

– Inför vårt 40-årsjubileum ville vi fira med något som många människor kunde relatera till och kom då fram till att kanelbullen var en utmärkt symbol för det. I och med Kanelbullens dag hyllar vi och lyfter fram ett älskat bakverk men skapar också en tradition som alla kan delta i.

Hur ska ni på Hembakningsrådet fira dagen?

– Vi ska faktiskt utse några pristagare i en designtävling. Vi har bett folk från hela landet att skicka in en egen bulldesign och vi har en pristagare från Jämtland.

Berätta mer!

– Prisutdelningen kommer att äga rum på ett café här i Göteborg men än så länge kan jag inte säga något mer. Jag återkommer när vi offentliggjort namnen, avslutar Birgit Nilsson Bergström.

ÖP meddelar vem pristagaren är under lördagen.