Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämte tar emot pris i kanelbullstävling i Göteborg

Ännu är inget namn offentliggjort men Birgit Nilsson Bergström på Hembakningsrådet avslöjar av en jämte finns med bland pristagarna i kanelbullstävlingen.

Annons

Det är kanelbullens dag i dag och specialerbjudanden syns i var och varannan matbutik runt om i länet.

På vissa ställen bjuds det även på det klassiska bakverket, bland annat på Röda korset på Frösön och i Östersund.

Kanelbullens dag instiftades 1999 av Hembakningsrådet för att fira deras fyrtioårsjubileum.

– Hembakningsrådet startade som ett projekt 1959 för att värna om bakningskulturen och för att föra vidare brödtraditionen med kunskap och recept, berättar Birgit Nilsson Bergström, projektledare på Hembakningsrådet, och fortsätter:

– Inför vårt 40-årsjubileum ville vi fira med något som många människor kunde relatera till och kom då fram till att kanelbullen var en utmärkt symbol för det. I och med Kanelbullens dag hyllar vi och lyfter fram ett älskat bakverk men skapar också en tradition som alla kan delta i.

Hur ska ni på Hembakningsrådet fira dagen?

– Vi ska faktiskt utse några pristagare i en designtävling. Vi har bett folk från hela landet att skicka in en egen bulldesign och vi har en pristagare från Jämtland.

Berätta mer!

– Prisutdelningen kommer att äga rum på ett café här i Göteborg men än så länge kan jag inte säga något mer. Jag återkommer när vi offentliggjort namnen, avslutar Birgit Nilsson Bergström.

ÖP meddelar vem pristagaren är under lördagen.