Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämte tog hem bullpris

Bullproffset Leonora Bozzi bakar fjärilsbullar på vatten och vinner pris efter pris.

Annons

Frösöbon Leonora Bozzi tog i går hem tredjeplatsen i Hembakningsrådets kanelbullstävling 2013 med sin fjärilsbulle. Juryns motivering löd: "En mycket välgjord fjärilsbulle, där kanelsnurran bildar vingar. Ett fint hantverk".

Hur känns det?

– Det känns kul, jag är jättenöjd, säger Leonora som personligen inte kunde närvara under prisutdelningen.

Men det var inte första gången som Frösötjejen vann en bakningstävling.

– I fjol vann jag förstapriset i samma tävling. Jag vann även matmagasinets tävling "Vem bara Sveriges godaste bulle?" med min polka-, och päronskapelse.

Var har du lärt dig allt?

– Jag är självlärd och har inte gått någon bagarutbildning. Jag experimenterar mycket och provar mig fram.

Leonora har många bullar i ugnen. För tillfället håller hon på att färdigställa sitt bidrag till bull-SM som anordnas av en veckotidning.

Du borde starta ett bageri där du kan sälja dina bullar!

– Ja, jag har planer på att dra i gång ett företag.

På frågan om vilka tips hon har till alla hemmabagare ute i länet har hon några tydliga råd.

– Ha inte bråttom! Låt degen jäsa länge, då blir bullarna saftiga och goda. Och använd inte för mycket mjöl.

Leonora uppmuntrar till att inte följa recepten slaviskt, utan testa sig fram hemma i köket.

– Jag bakar alla mina bullar på vatten i stället för mjölk. Och jag har även testat att göra bullar med surdeg, lingon och blåbär i.

Läs också: "Juryn föll för Leonoras polkagrisbullar".