Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämten dricker hellre öl än kaffe på flygplatsen

Resenärer från Jämtlands län vill ha "riktig" mat och öl när de befinner sig på flygplatser. Dessutom önskar man att kunna sova ostört i "sovkapsel".

Det här framgår av en undersökning som TNS Sifo har gjort på uppdrag av Swedavia, som bland annat driver Åre Östersund Airport.

Av rapporten framgår att upplevelsen på flygplatsen blir allt viktigare för resenärerna. Av rapporten kan man också utläsa att genomsnittssvensken äter smörgås och dricker kaffe på flygplatserna, medan jämtarna i högre grad vill äta varm mat och dricka öl. Totalt 19 procent av de tillfrågade svarade att de vill ha tillagad mat, vilket kan jämföras med 30 procent av invånarna i Jämtlands län. Totalt sett vill 23 procent ha öl på flygplatsen, vilket kan jämföras med 30 procent av jämtarna.

Dessutom är det en högre andel av resenärer från Jämtlands län som önskar att det finns möjlighet att sova ostört i "sovkapsel" på flygplatsen. 24 procent jämfört med 13 procent, som är genomsnittet i undersökningen.

Rapporten bygger på över 9 000 intervjuer, varav 429 med personer från Jämtlands län. För riksresultaten är basen 2 000 personer.