Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtgårdarna tävlar i tv

I tv4-programmet "Sveriges skönaste gårdar" besöker stjärnkocken Christian Hellberg den här veckan Jämtland.

"Sveriges skönaste gårdar" sänds i tolv delar och den fjärde säsongen inleddes i måndags. Familjer och vänner från gårdar runt om i Sverige ska ta fram en ny produkt baserad på de råvaror som finns på gården. Varje vecka tävlar tre gårdar från samma region mot varandra och först ut är tre gårdar från Jämtland. Priset, förutom den stora äran att få bli en av Sveriges skönaste gårdar, är ett investeringsbidrag som ska hjälpa dem att förverkliga lanseringen av just deras produkt.

Från gården Grannäset i Kälarne tävlar Theresa Flatmo tillsammans med Elba Nilsson Smårs. De har skapat en produkt av havtornsbär.

Hos Niklas och Camilla Persson-Landgren på Brunkulla Gård i Fannbyn skapar de en produkt av syrad vitkål och i Häggenås tävlar nässelentusiasten Astrid Åsgårdh tillsammasn med barnbarnet William Åsgårhd och gör en löjromstårta som serveras med en produkt gjord på brännässlor.

Kocken Christian Hellberg kommer med goda råd och tips och hjälper familjerna att skapa nya produkter och inspirationsrecept på bästa sätt.

Varje dag, med start i måndags, visar gårdarna upp sina produkter i tv4 klockan 19.30. På torsdag sänds finalen som spelats in på Jamtli och juryn består av Carl-Jan Granqvist, Helena Silvander och Michael Riedel.