Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtklassikern ingen utmaning

Annons

Att ta Jämtklassikern numera tycker inte undertecknad verkar vara tillräckligt utmanande. Att ta en klassiker ska kräva i alla fall ganska tuffa, tre stycken moment på ett år.

Att åka Krokomsturen på skidor 22 km (10 km), Frösöluffen 7,5 km (3 km) samt cykla Sundsjöslingan 26 km är ett trevligt paket för motionärer, men "svårt" – nej!

Har själv tagit ett antal "Jämt-Orsken" eller klassikern på 1980-talet.

Då gällde det att åka 60 km på skidor, Haldo Hanssonloppet som det hette, men start i Kluk och målgång på Lövsta, Frösön. Ofta kallt, nedåt -20 grader några gånger.

Storsjön runt på cykel, 185 km. De flesta hade vanliga treväxlade cyklar, en del ingen växel alls. Visst, det fanns "proffs" då också med i raceråk, men det var inte många.

Haldo Hanssonterrängen 22 km, på hösten (september) var ofta på blöta och tunga stigar. En gång till och med snöfall.

Att ta en klassiker ska vara tuffare än dagens Jämtklassiker tycker jag. Sverigeklassikern, smaka på den. Den ändrar man inte på!

Hurtgubbe 72 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel