Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtklubbar går ihop – skapar nytt skidteam

Jemtland United heter det nya lag där åkare från fem olika länsklubbar kommer att ingå.

Gäddede SK, Hede SK, Spikbodarnas SK, Duveds IF och Svegs IK är klubbarna som till en början har åkare representerade i Jemtland United, ett initiativ av Patrick Rosenberg, ledare i Duveds IF.

– I det nya teamet samarbetar vi över klubbgränserna. Vi samlar flera mindre krafter på ett ställe och får på så sätt en mer professionell och slagkraftig organisation, säger Patrick Rosenberg i ett pressmeddelande.

Åkarna tävlar fortfarande för sina moderklubbar. Syftet med det nya teamet är dels att dra fördel av gemensamma resurser, och på så sätt hjälpa klubbarna att behålla sina talanger längre inom föreningen, och på sikt kunna erbjuda en alternativ väg även för de lite äldre åkarna att genomföra elitsatsningar.

Sju åkare ingår till en början i Jemtland United, som samlades för första gången under svenska skidförbundets pågående elitläger i Idre:

Olivia Bengtsson, Gäddede SK

Ellinore Bäckman, Hede SK

Tua Dahlgren, Spikbodarnas SK

Signe Rosenberg, Duveds IF

Sara Östling, Svegs IK

Emma Thalin Svegs IK

Emma Backén Svegs IK