Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtkraft får skämspris av Älvräddarna

Jämtkraft har fått det tvivelaktiga priset som årets miljösämsta elbolag 2015 av Älvräddarna.
Orsaken till priset är ordförande AnnSofie Anderssons (S) hantering av kommunfullmäktiges beslut om Långforsen och bolagets ovilja att riva kraftverket.

Älvräddarna är en av motparterna i de juridiska förhandlingarna om Långforsen som Jämtkraft som bekant just nu har det sista ordet i.

Och under året har organisationen och bolaget mötts i domstol.

– Men vi tror inte Jämtkraft är så sugna på att träffa oss för att få det här priset så vi har mejlat det, berättar Rasmus Gustafsson, styrelseledamot i Älvräddarna.

Motiveringen lyder: ”Jämtkraft AB har genom sin ovilja att riva Långforsens Kraftverk och återställa forsen, samt genom sina uttalanden i media och genom ordförande AnnSofie Anderssons ignorerande av kommunfullmäktigebeslut gjort sig förtjänta av utmärkelsen”.

– Det är ju absolut ägarna som ska ge direktiv till Jämtkraft och därför lade vi in en pik till AnnSofie Andersson, säger Rasmus Gustafsson.

Älvräddarna ger också ut ett diplom till bästa elbolag som följer kriterier som organisationen satt upp.

– Det är bara ett bolag som gör det och det är Tranås Energi. De är det enda bolag som frivilligt har infört välfungerande miljöåtgärder i alla sina kraftverk.

Läs också: Så löste AnnSofie Andersson (S) uppdraget om Långforsen.

Älvräddarna överklagar dagens domar.

■■ Äntligen! Nu finns ÖP som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android !