Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtkraft höjer priset

Jämtkraft höjer priset på fjärrvärme. Från årsskiftet får en villakund i Östersund räkna med att betala ungefär 100 kronor mer i månaden. En villakund i Krokom får betala 160 kronor mer.

Jämtkraft förklarar prishöjningarna i Östersund med att företaget för mindre intäkter från el och elcertifikat. De är en del av ett system som infördes för att stimulera produktionen av förnybar el.

2015 försvinner elcertifikaten för fjärrvärmenätet i Östersund, Frösön, Ås och Brunflo.

– Då blir intäkterna mindre och priset måste anpassas efter det, skriver Jämtkraft i ett pressmeddelande.

I de mindre fjärrvärmenäten är kostnaderna högre och Jämtkraft höjer priserna för att täcka kostnaderna.

De höjda priserna på bränsle försöker Jämtkraft parera genom att importera billigt returträ från England.

– Det är ett billigare bränsle som vi använder i vårt kraftvärmeverk i Lugnvik. Vi arbetar ständigt med producera värme på det mest effektiva sätt vi kan, säger Ulf Lindqvist, som ansvarar för värme på Jämtkraft.

Nya pelletspannor ska installeras i Åre, Kall och Duved.

För en villakund i Östersund med en förbrukning på 20 000 kWh innebär höjningen en kostnadsökning på cirka 100 kronor per månad. För en villakund i Krokom innebär höjningen en kostnadsökning på cirka 160 kronor per månad.