Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jämtland är utsvultet på rock"

30 maj är det dags för Beast of Rock med banden U.D.O., Civil War och 220 Volt. Bakom Rockkartellen, som arrangerar hela evenemanget, står Ola Andersson och Peter Bergman. Två hårdrockare ända ut i fingerspetsarna.

För snart ett år sedan började Ola och Peter planera för en hårdrocksfestival i Brunflo.

– Jag har haft det här med en hårdrocksfestival i Brunflo i tankarna i över tio års tid. Jämtland är utsvultet på rock! säger brunflobon Ola.

De träffades genom jobbet på Jonsson & Paulsson och deras gemensamma rockintresse förde dem samman. När Ola presenterade idén om en hårdrocksfestival för Peter nappade han direkt. Det var dags att ge jämtarna lite riktig hårdrock tyckte båda.

– Här i Jämtland har vi alltid haft Storsjöyran och det är jättebra men för mig som hårdrockare finns det inte så mycket där som jag vill se och man ska inte behöva åka till Stockholm för att se riktig hårdrock. Nu tar vi rocken hit i stället! säger Ola.

30 maj drar första upplagan av Beast of Rock i gång i Klanghallen i Brunflo och det är stora namn inom rocksvängen som står på scenen. U.D.O. från Tyskland, dalmasarna i Civil War och de lokala hjältarna i 220 Volt är bokade.

– Vi visste redan från början att vi ville boka stora namn till Klanghallen, säger Peter.

Tack vare ett möte med Sweden Rocks vd Martin Forssman öppnades många dörrar och de lyckades boka ett paket med alla tre band.

– Vårt första möte med Sweden Rock var egentligen bara en stor käftsmäll. Martin tyckte att vi satsade för högt med för stora artister på önskelistan och att vår budget var en dröm. Men vi åkte hem, jobbade vidare och tog fram en ny budget. När vi träffade Martin igen lyckades vi övertyga honom.

Hela tiden har de jobbat med Rockkartellen och festivalen vid sidan om deras vanliga jobb och det har varit en snårig väg.

– Jag tror att många hade gett upp längs vägen men vi har kämpat på. Vi har lyckats ta oss igenom alla svårigheter, säger Peter men påpekar också att det är nu det är nu det riktiga jobbet börja – att fylla Klanghallen.

– Även om det kanske inte är dina favoritband som kommer så gå i alla fall. Då är det större chans att det blir ett Beast of Rock 2016 och då kanske just dina favoriter kommer, säger Ola och fortsätter sedan:

– Vi vill lyfta hårdrocken i Jämtland och vi hoppas att folk hänger på när det faktiskt händer någonting här.

Längre fram kommer Rockkartellen släppa fler nyheter kring evenemang som de kommer att arrangera.

– Rockkartellen kommer ni att höra talas om! säger både Peter och Ola och gör hårdrockstecknet med händerna.