Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland avslutade med minimal trupp

Sundsvall Saints laddar för slutspel – då hade inte spillrorna av Jämtland Basket någon chans i säsongens sista match i damligan.
– Med tanke på att vi bara var sju tjejer tycker jag ändå att vi ska få godkänt, säger Ida Andersson efter 51–71.

Det var ett synnerligen vingklippt Jämtland Basket som i går åkte till Sundsvall för att runda av damligasäsongen.

Ida Andersson rapporterar om manfallet:

– Chakia Cole har ju åkt hem sedan tidigare och i måndags åkte Jill Noe, sen har Camilla Fagerberg gått till Stockholmspolisen nu på slutet och dessutom var Veronica Axelsson borta på grund av en lårkaka.

– Så det fanns bara sju tjejer att tillgå, förklarar Ida.

Därmed blir ingen förvånad om vi säger att Sundsvall hade ett ganska klart grepp om matchen hela vägen.

– De ledde väl med tio poäng mest hela tiden och till slut nötte de ned oss. Man blir trött och får problem med koncentrationen och då får de en del ganska lätta poäng.

– Men jag tycker ändå inte att det rann i väg så otroligt mycket sista biten, vi spelade med hjärta och kämpade bra, säger Ida.

– Jag var helt ostoppbar, skrattar Ida.

– Nä då, jag tycker hela laget gjorde en riktigt bra insats, vi spelade som ett lag och det ser man i poängprotokollet också – alla finns med.

– Vi är besvikna. Vi hade ju ett jätteläge att gå till slutspel men gav bort platsen genom att förlora mot Umeå och Eskilstuna.

– Med tanke på att Jonte Bolin ringde mig i augusti och frågade om jag ville spela i ligan så måste jag säga att det har gått jättebra. Jag hade ingen försäsongsträning och låg långt efter de andra, men det har bara gått bättre och bättre och därför känns det extra trist att säsongen slutar nu.

– Men det är bara att sikta in sig på att komma bättre förberedd till nästa säsong.

– Det vet man aldrig. Men tanken är inte helt avskräckande, avslutar Ida.

Sundsvall: Vera Janjic 16, Lauren Ervin 13, Helena Rutberg 12, Jessica Nilsson 11, Anna Höglund 7, Karolina Mindell 5, Amalia Krantz 5, Caroline Bergsten 2. Jämtland: Ida Andersson 16, Jenny Rudholm Pilwind 13, Stina Söderbergh 8, Alice Höglund 7, Stina Nilsson 3, Sofie Andersson 2, Martina Renholm 2.

Publik: 150.