Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland blir Östersund

Jämtland blir Östersund inom dam- och ungdomsbasketen.
Den förändringen spikades vid måndagens årsmöte.
– Vi vill hitta en tydligare egen identitet, säger ordförande Krister Blomgren.

Jämtland Basket har sedan tidigare varit uppdelat i en elitförening och en ungdomsförening, Jämtland Basket Ungdom.

Skillnaden blir ännu tydligare efter namnbytet. Damverksamheten, som tidigare varit uppdelad mellan föreningarna, tar steget över till Östersund fullt ut. När lagen anmäls till spel i höst blir det Östersund Basket på både dam- och ungdomssidan.

– När vi pratar med kommun och näringsliv och söker stöd vill vi att det ska vara tydligare vilka vi är. Vi vill heller inte att spel i klubben ska bli en klassfråga och att ungdomarna själva ska få betala för mycket, säger Krister Blomgren.

Han blev omvald som ordförande i föreningen, som gick minus med cirka 80 000 kronor det gångna verksamhetsåret.

– Vi har ökat våra intäkter, men även fått större kostnader då vi anställt Dennis (Cooper) som tränare för NIU-gymnasiet samt damlaget.

Föreningen får också separata utskott för dam- och ungdomssidan. Planen är dock att på sikt kunna ha de båda verksamheterna i separata föreningar.

Meningen är att ungdomarna inte ska behöva betala för seniorlagen, samma tanke som när ungdomssidan skiljdes från en ekonomiskt tyngd huvudförening för några år sedan.

– Vi har en långsiktig ambition om att gå upp i damligan. Gör vi det blir kostnaderna mycket större och den ekonomiska risken större. Då får vi separera föreningarna.

I den långsiktiga planen, som spänner över fem år, är det dock fortfarande fokus på "utveckling mer än placering" för damlaget.

– På damsidan har vi väldigt bra unga generationer. Sedan får vi se om vi behöver ta hjälp av externa krafter, som vi gjorde i år när vi tog in amerikanska spelare, säger Krister Blomgren.