Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland börjar borta mot nykomling

Jämtland Basket startar årets säsong i Basketligan med bortamatch mot nykomlingen Umeå.
– Det blir spännande, säger andrecoachen Zeljko Brlek.

Jämtland får verkligen en aptitretande start på årets ligasäsong. Två Norrlandsderbyn i rad gör att intresset lär vara på absolut toppnivå.

Matchen Umeå-Jämtland är lagd tisdag 30 september och är därmed den allra första i årets säsong. Precis som i fjol har Ligan spridit ut de fem första matcherna på varsin dag.

Här är de inledande matcherna för Jämtland:

Tisdag 30 september: Bortamatch mot Umeå.

Fredag 3 oktober: Hemmapremiär mot Sundsvall.

Tisdag 7 oktober: Bortamatch mot Solna Vikings.

Två Norrlandsderbyn direkt alltså.

– Det blir kul och absolut lite extra intressant. Umeå är ett välcoachat lag och ambitiöst. Jag tror inte att de kommer att bli någon slagpåse. Det brukar dessutom vara stor risk att gå på minor när man möter nykomlingar i premiären. Hoppas att vi sedan kan fylla hallen direkt mot Sundsvall, säger Brlek, som ändå inte vill fokusera alltför mycket på startsvängen i ligan.

– Det är en lång säsong och vi tittar inte specifikt på enstaka matcher. Allt handlar om vad vi gör när vi förbereder oss inför säsongen. Det är A och O. Det kommer att avgöra hur det går i matcherna.

Basketligapremiärer och Jämtland är annars inte världens bästa kombination. Sedan säsongen 2000/01 har laget vunnit fem av 14 inledningsmatcher.

De två senaste åren har vi dock kunnat se ett trendbrott. Jämtland har nämligen vunnit båda sina premiärer; mot Nässjö och mot LF.

Med hela 89 dagar till premiären mot Umeå har Jämtland tid att vässa sina vapen. Innan lagträningen startar 4 augusti väntar dock semester för en del.

Både Brlek och nye headcoachen Torbjörn Gehrke ska använda juli för att pusta ut och ladda batterierna. De väljer att tillbringa en del av semestern utomlands.

Gehrke avreste under torsdagen till USA (via Skottland) för en tio dagar lång tripp, medan Brlek väljer Europa på sin semester.

– Jag ska åka till Kreta på Grekland. Det är en avslutningsresa som Alvikgör för alla ledare. Vi ska vara där i en vecka och bland annat se live på U20-EM. Då kan jag även kolla våra nya killar (Niklas Larsson och Jesper Eliasson). Dessutom känner jag headcoachen för Kroatiens landslag så honom kommer jag också att träffa.