Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland ett skott från att göra 2–0

En skottmiss från Anton Säwström. Så nära var Jämtland från att vinna med 97–96. Och göra sensationella 2–0 i matcher mot Norrköping.
– Vi fick en öppen trea. Då kan vi inte klaga, sa coachen Mathias Eckhoff.

Trots förlusten gjorde Jämtland en strålande insats rakt igenom. Eller som Stefan Hellgren sa:

– Vi har bevisat att vi kan lira med de här lagen. Det var små detaljer som gjorde att vi inte vann. Vi var ett skott från seger.

– Ja, absolut. Man måste respektera alla lag och Norrköping är så bra, men vi har visat att allting är möjligt. Det är ändå inte Los Angeles Lakers vi möter.

av många starka kort i Jämtland. Han startade snyggt med fyra raka poäng och landade på elva poäng. Men det som kommer att gräma Hellgren var ändå straffmissarna i slutet.

Med 35 sekunder kvar och läget 73–77 fick Andrew Pleick avsiktlig foul. Det gav Jämtland två straffkast och bollen vid sidan.

Då brände Hellgren båda straffarna.

– Nä, det kändes bra. Jag var avslappnad och inte nervös. Men skotten blev för långa.

Trots att Jämtland missade, hade underläge med 78–81 i slutet och dessutom fick viktiga trion Levett, Hellgren och Johnson utfoulade, räddade laget 81–81 och förlängning.

av Andrew Mitchell från kanten, i full fart och i obalans, gav fem minuters förlängning.

Där såg det också ut att bli förlust. Norrköping gick upp till 93–87, men Jämtland visade härlig motståndskraft.

Luka Marolt satte en tvåa och en trea och när Joakim Kjellbom – med nio sekunder kvar – missade ett av sina två straffkast – fick Jämtland guldläge att vinna.

Bollen gick till Anton Säwström som helt ostörd sköt en trea för seger 97–96.

Bollen gick ringkant-ut.

– Tråkigt att förlora när vi kunde ha vunnit, men Anton skjuter normalt 40 procent på treor och det skottet kan jag ta. Men vi visade mycket bra karaktär. Det var tillfälligheter som gjorde att vi förlorade, ansåg Mathias Eckhoff.

– Vi gjorde en del dumma saker, enkla misstag. Vi gick inte ut på deras skyttar som vi borde. Generellt var vi lite för slöa. Men de har ett veteranlag som vet vad de ska göra.

mycket glad och kanske främst lättad.

– Vi har en enorm press på oss hemifrån, med ny hall och uppbackning. Vi ska vara glada att vi har 1–1 i matcher.

– Jag kände på slutet att vi hade vunnit matchen flera gånger, men Jämtland kom tillbaka. De var aggressiva och har också så många trepoängsskyttar. Vi kunde inte andas någon gång.