Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland har spelat bort sig från slutspelet

Inget slutspel för Jämtland Baskets ­damer.
– En betydelselös match. Men jag tycker ändå att tjejerna visade de rätta kämpatakterna rakt genom, sa coachen Jonathan Bolin efter förlusten hemma mot Marbo Borås med 56–76.

Annons

Förutsättningarna inför näst sista matchen i seriespelet var glasklara. Vinst mot Marbo i söndagens hemmamatch var ett måste för Bolins tjejer. Dessutom var man också helt beroende av att Eskilstuna skulle lugga Sundsvall på poängen i lördagens match lagen emellan.

senare drabbningen vann Sundsvall busenkelt med 97-65, och så var det halmstrået ett minne blott och Marbo-mötet en på pappret rätt avslagen historia. Men bitvis, inte minst under den sista halvan av matchen, spelade Jämtland riktigt bra och höll jämna steg.

– Vi möter ju ett riktigt bra lag och alla tjejerna visar rätt inställning. Att vi sen inte räcker till handlar nog mest om att det är den här nivån vi faktiskt ligger på i dagsläget, konstaterade Bolin krasst.

Mot Marbo bänkade man både amerikanskan Jill Noe och Camilla Fagerberg.

Den senare för att hon skulle få möjlighet att hjälpa sin moderklubb Stockholmspolisen i kvalet till Damligan.

– Eftersom den här matchen inte betydde något så var det beslutet tämligen enkelt. Själv var Camilla lite splittrad och tyckte att hon svek laget. Men vi stöttar henne till hundra procent, försäkrade Bolin.

Med den betydelselösa serieavslutningen mot Sundsvall borta på onsdag så börjar man redan nu att fundera på framtiden.

– Både och. Redan innan säsongen startade så sa vi att ambitonerna var att satsa långsiktigt och med det material vi hade så visste vi att det skulle bli tufft att nå slutspelet.

– Svårt att säga vart vi hade varit i tabellen om båda hade varit med hela vägen. Men de är inget vi funderat speciellt mycket på utan det är bara att köra på med de spelare man har.

– Det gäller att värdera vad som bäst för laget och det kanske inte är fel att det blir en ny röst? Som det känns nu vill jag jobba med organisationen, men om det blir som coach eller vid sidan om har vi inte pratat om ännu. Nu gäller det att jobba för att behålla stommen i laget, avrundade Bolin.

Poäng, Jämtland: Jenny Rudholm Pilwind 22, Stina Nilsson 12, Ida Andersson 10, Alice Höglund 4, Sofie Andersson 3, Martina Renholm 3, Stina Söderbergh 2.

Marbo: Agnes Nordström 22, Lindsey Hicks 17, Emma Nilsson 15, Leah Metcalf 13, Johanna Jerebko 6, Frida Winbo 3.