Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland kastade bort matchen

28 bortkastade bollar från Jämtland.

Ibland är det inte svårare än så att förklara en förlust.

– Har man så många är det svårt att vinna basketmatcher, säger Pontus Frivold.

7–28 är inte en periodsiffra.
Det är statistiken över turnovers från Uppsala–Jämtland.
Det är också den enskilt största anledningen till att Jämtland till slut var utan chans att vinna.
Efter en mycket stark andra period, med bara nio insläppta poäng, hängde Jämtland med i hasorna in i paus och ut till tredje perioden.
Där tog det slut. Från 56–54 länsade Uppsala undan till 77–61 och vidare till slutsiffrorna 88–69.
– 28 turnovers betyder ju först och främst att vi inte får skjuta bollen i nästan en tredjedel av våra anfall. Det är verkligen den stora skillnaden i dag. Och när man kastar bort bollar eller trampar på linjer så ofta ... då är det svårt att spela med bra självförtroende, säger Jämtlands coach Pontus Frivold.
Jämtlands center Brandon Peterson illustrerade eländet när han stod för två stegfel och en offensiv foul under matchens första fyra minuter.
Nu blev det inte alls Petersons typ av match. Uppsala, ett av ligans minsta lag till storleken, spelade snabbt och aggressivt.
Store Peterson hamnade dessutom i foulproblem och fann aldrig någon rytm. Han stannade på nio poäng.
– Eftersom de spelade så smått blev det en svår match för våra stora spelare. De fick vara ute och jaga mycket på golvet, säger Pontus Frivold.
Uppsala hade dessutom en speciell taktik för att hålla benen fräscha och snabba. Ingen spelare i hemmalaget fick över 23 minuters speltid.
– De roterar väldigt hårt, och vi kan inte riktigt matcha den bredden.
Jämtland sköt visserligen bra utifrån, 50 procent på trepoängarna och sammanlagt nio träff på 15 försök för duon Jawan Carter och Adama Darboe.
– Det är bra, och andra perioden tar vi verkligen med oss, med det starka försvarsspelet. Men när vi tappar matchen i tredje perioden missar vi enkla lay-ups och öppna skott, säger Pontus Frivold.
Antalet turnovers var ändå det som sved mest, till slut.
– Vi är väldigt besvikna över den kolumnen. Har man så många är det svårt att vinna basketmatcher.