Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland krossade Kovland

Jämtland krossade Kovland i baskettvåan och IBF Frösön tog sin första poäng i innebandyns division 2.
Här har ni helgens matchnotiser.

Innebandy

Damer division 2

IBF Frösön–Brunflo 6–3 (3–0, 2–1, 1–2)

Mål Frösön: Emma Holm 2, Linnéa Andersson 2, Malin Roos, Louise Westlin.

Brunflo: Annika Ström, Cecilia Gälliner.

Matchen: Frösön har studsat tillbaka efter premiärhelgens två förluster. På lördagen blev det en komfortabel seger med 6–3 mot Brunflo, som gjorde sin första match i serien.

– Vi är bättre än Brunflo i dag och vinner rättvist. Jag är nöjd, framför allt med förvarsspelet som vi har jobbat mycket med efter helgen. Jag vill också berömma Tina Köpsén i målet som räddar oss när vi har en dipp i andra perioden, säger Niclas Engström, tränare.

I Brunflo plussar vi för målvakten Marina Löfgren och lagkaptenen Mirja Eriksson.

Nu väntar ett fyra veckor uppehåll i damtvåan.

Herrar division 2

Backe-Timrå 5–8 (2–3, 1–2, 2–3)

Mål Backe: Tom Andersson 2, Sebastian Bryntesson 2, Joel Sjödin.

Skott: 29-33.

Publik: 116.

Matchen: Backe stod upp bra mot topplaget Timrå inför 116 åskådare hemma i Fjällsjöhallen. Ledning efter åtta minuters spel i första perioden genom Sebastian Bryntesson på pass från Petter Gjersvold – och hemmapublik fick jubla. Men glädjen blev kortvarig. Knappt 30 sekunder senare kom kvitteringen av Timrå som sedan gick om och kunde vinna första perioden med 2–3. I andra perioden kopplade Timrå greppet rejält och hade 2–5 efter sju minuters spel. Men Backe kom igen och kunde efter tre minuter i tredje perioden reducera till 4–5. Då tröt dock orken. Timrå gick återigen ifrån och kunde till slut vinna med 5–8.

Ishockey

Division 2

Strömsund–Kovland B 4–5 (0-1, 2-2, 2-2)

Mål IFK Strömsund: Henrik Larsson 2, Joakim Karlsson 2, Kristoffer Jakobsson.

Publik: 150.

Matchen: Lördagens premiärmatch i Dunderhallen bjöd på bra ishockey, med dramatik ända in i slutsekunderna.

– Det såg betydligt bättre ut än i lilla DM. I den här matchen spelar vi som ett lag, säger Roger Allberg, tränare i Strömsund.

Lagen följde varandra genom hela matchen och bytte chanser, men Kovland fick sista ordet. Med två minuter kvar på klockan tryckte bortalaget upp 4–5 i kassen.

– Vi försökte pressa för en kvittering i slutskedet men drog tyvärr på oss en utvisning, berättar Roger Allberg, som trots förlusten ser positivt på framtiden.

– Vi har ett betydligt bredare lag i år med 24-25 spelare och flera juniorer, så det känns väldigt bra. Mot Kovland hade vi tre kompletta kedjor. Det var länge sedan det hände.

Ishockey

J20 elit

Asplöven-ÖIK 7–3 (2–1, 3–1, 2–1)

Mål ÖIK: Marcus Haglund, Edwin Mann, Matthias Sundeqvist.

Skott: 46–27.

Kiruna-ÖIK 5–4 (1–2, 1–2, 3–0)

Mål ÖIK: Alibin Edlund 2, Max Gillberg, Nils Lassila.

Skott: 40-22.

Övrig information ej rapporterad.

J18 elit:

Björklöven–ÖIK 5–2 (2–0, 2–2, 1–0)

Mål ÖIK: Anton Klint 2.

Skott: 25-38.

Publik: 79.

Vännäs–ÖIK 4–5 (0–2, 2–0, 2–3)

Mål ÖIK: Victor Johansson, Samuel Grande, Samuel Sjöö, Isak Hallmin, Marwin Ingmarsson.

Sjott: 29–22.

Publik: 75.

Övrig information ej rapporterad.

Basket division 2, Mellannorrland

Jämtland-Kramfors 98-32 (36–10, 22–11, 24–7, 16–4)

Poänggörare: Mattias Markusson 16, Olle Lundqvist 15, Felix Tandberg Wall 14, Axel Blomgren 13, Anton Boethius 9, Jens Ytterdahll 7, Daniel Johansson 7, Gustaf Hansson 6, Stefan Zivkovicm 4, Mikael Katouzian 3, Anton Pettersson 2, Gustav Göransson 2.

Matchen: Jämtland totalslaktade Kramfors i söndagens hemmamatch i Sporthallen. Coach Zeljko Brleks unga talanger hade gått ifrån till 36–10 redan i första perioden.

– Det var inget snack om saken. Det här blev som ett träningspass, säger Brieks som hoppas på bättre motstånd i serien fram över.

Tanken är ju att utveckla spelarna i laget så att de på sikt kan flyttas upp i a-laget.

– Målet är att vi ska gå upp i division 1. Det är ett måste för att killarna ska få bättre utveckling och för att vi ska få behålla våra talanger. Men även den serien har urvattnats i och med att Umeå gick upp. Det är också många bra spelare som har gått upp till ligan.

Plus i Jämtland ger vi till Olle Lundqvist, född 1999, som stod för fina 15 poäng.