Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtland kunde inte stoppa Borås

Borås tog sin elfte raka ligaseger i tisdagens möte mot Jämtland.

109–89 låter stort.

– Men jag tycker inte riktigt att det här kändes som en 20-poängsförlust, säger Jämtlands Pontus Frivold.

Efter en jämn inledning kopplade hemmalaget greppet om matchen med ett 13–0-ryck i skarven mellan första och andra perioden.
Och när Jämtland inte förmådde närma sig fram till pausen (58–44) var förstås uppförsbacken stor.

Då plockade Jämtland fram vad Pontus Frivold kallar säsongens bästa spel.

– Ja, jag tror nästan att det är det. Vi spelade riktigt bra och vi lyckades faktiskt tysta hela Boråshallen där i några minuter.

– Vi var bara fyra poäng efter och känslan var helt klart att vi skulle vända det här, säger Frivold.

Men Borås kontraslog direkt.

– Ja vi missade några skott samtidigt som Borås satte några tunga treor. Bland annat satte Wictor Grenthe, som inte satt en trea på hela säsongen, ett riktigt tufft skott.

Just Grenthe var faktiskt något av x-faktorn i den här matchen, inom loppet av några minuter gjorde han elva poäng och stängde på nåt vis matchen.

En annan faktor var förstås Borås andra två stora killar Mike Palm och Christopher McKnight som såg till att ihärdigt slitande Brandon Peterson fick ganska svåra uppgifter att lösa. Om detta skvallrar hans skottstatistik 8 av 22.

– Vi tyckte att Brandon kom till bra avslut, men det var tuffa killar han mötte, det är inte så lätt. Och när man spelar 38 minuter blir man så klart trött till slut.

Men Brandon gjorde en bra match, liksom Luka Marolt och Egal Saleman som fick hjälpa till extra mycket i jobbet mot Borås tvåmetersmän.

– Luka gjorde nog sin bästa insats för året, lite överraskande med tanke på att han inte kunnat träna för fullt på slutet, säger Frivold.